220V DC gerilimle çalışan LED olur mu?

Ben anlayamadim blok kondansator konusu gecen yerde yada nerede ne ise yarayacak acaba? Daha açıklayıcı yazarsaniz sevinirim bag kuramadim.
Suat-korkmaz 220v DC(doğrultulmuş akım) ile çalışan 3 5w harcaması gereken bi kaynak istemiş. Adaptörde AC(dogrultulmamış akım)
DC istediği için doğrultmaçlardan sonra bağlamamız gerekiyo orasıda blok kondansatör

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using KontrolKalemi Forumu mobile app

Yani sürücünün çıkışına akkor lamba yerine blok kondansatör takarsam aynı görevi görür mü diyorsun Ufuk?

Sade blok demiyorum 220 v AC adaptör kullanacaksın.220v DC bir kaynağın var. Bu voltajı adaptörün blok kondansatör hattına bağlıyacaksın. Adaptördeki doğrultmaç diyotunuda sök. İşlem tamamdır

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using KontrolKalemi Forumu mobile app

Bir tane 10kohm 5w taş direnci ledsiz bağlayın. Adaptör alsanız 15 20 lira taş direnç 15 20 kuruş. Seçim sizin.

Hocam ben pek anlamıyorum da. Şimdi direncin iki ucu var diye biliyorum. Bu iki ucu DC + ve - çıkışa mı bağlayayım? Patlamasın? : )

Dirençte yon yoktur. Bir ucu artıya bir ucu eksiye bağlayın.

Sayın suat ;

Sorunu lamba ile çözdüyseniz dirençle v.s. başka bişeye bakıp aklınızı karıştırmayın. Her ikisininde atık ısısı mevcut. Konumuza dönersek ,

Dirençle de bu iş olur lamba ile de..

Size hangi yöntem kolay geliyor ise çözüm odur. Direnç derseniz hesaplarız takarsınız sorun olmaz. Lamba derseniz zaten takmıştınız sorun kalmamıştı.

Kolay gelsin.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum. Kondansatör iş görmez. Çünkü sizin 220v DC muhtemelen filtrelenmiş regule edilmiş düzgün doğru akımdır. Bu nedenle kondansatör şarj olduktan sonra açık devre olup akım çekmeyecektir. Size sürekli akım çekecek birşey lazım. Ya direnç kullanın ya da arkadaşların belirttiği gibi akkor lamba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…