22kva motora lokal kompanzasyon

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Deşarj bobini akımı sınırlandırmak için kullanılır. deşarj direnci demek istediniz sanırım? Yanlışmıyım?
 
deşarj direnci kondansator uzerine düşen gerilimi 1 dk içinde 50 v altına indiri DEŞARJ BOBİNİ ise kondansatorun gucune gore 1-5 sn içinde kondansatoru tamamen boşaltır.
 
Direnç dendiğinde,genelde,omik direnç anlaşılmaktadır.Bu gaye için kullanılan devre elemanı
DEŞARJ BOBİNİ ( bobin sargılı olduğu için ) olarak isimlendirilmektedir.Bence de doğru ifade
budur.
 
Bu konuda bir anlaşmazlık var sanırım.
1) Kompanzasyon kontaktörünün içinde bulunan, ve kontaktör iletime geçtiğinde 3-4 ms iletimde kalıp,sonra iletimden çıkan elemanın adı nedir?
2) Kompanzasyon kontaktörünün normalde kapalı kontağından tetiklenen, kondansatör hattan çıkartıldığında içindeki gerilimi boşalten elemanın adı nedir?
 
Degerlı uyeler munferıt kompanze ıle ılgılı fıkır vermesı ıcın bır sema tarafımdan cızılıp buraya eklenmıstır.
 

Ekli dosyalar

  • munferıt kompanze.rar
    40.8 KB · Görüntüleme: 46

sy ali bey kompanzasyon kontaktoru uzerindeki dirençler kondansatore yol verirken kontaktorun ana kontak takımından once devreye giren dirençler kondansatore düşük gerilim ile yol vermede kullanılan dirençtirki ana kontak takımını devreye girdikten sonra bu direçlerin aktifligi kalmaz desarj ile alakası yoktur.
 

o zaman diğer dediğim, yani Kompanzasyon kontaktörünün normalde kapalı kontağından tetiklenen, kondansatör hattan çıkartıldığında içindeki gerilimi boşalten eleman nedir?
 
soruyu soran arkadaş acaba şu anda pişman olmuşmudur altı üstü 1tane kondanstör koycak ne işler açtık arkadaşın başına
 
o zaman diğer dediğim, yani Kompanzasyon kontaktörünün normalde kapalı kontağından tetiklenen, kondansatör hattan çıkartıldığında içindeki gerilimi boşalten eleman nedir?

kondansatoru boşaltmak için ister deşarj bobini kullanın ister deşarj direnci kullanın ama yukarda sorulan cevaba mutakıp benim dedigim desarj bobini mesala ENTES DU-3
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…