22kw ve 18kw motor ıcın pano malzeme gereksinimi

Uğur hocam size de iyi bayramlar diliyorum.

hocam sırasıyla cevap veriyorum.kontaktörlerin 13-14 nolu uçlarının yanyana ya da arka arkaya olması farketmez.farklı kombinasyonlar olabilir önemli değil.

mkş nin yardımcı kontakları normalde hepsi vidalıdır.vida gevşetilip kablo içine yerleştirilir ve tekrar vida sıkılır.sizinkinde vidalar muhtemelen kaybolmuştur.uygun bir vida varsa vida ile sıkıştırmanızı tavsiye ederim.elle sıkıştırdığınızda çalışır ama atıyorum bi arıza esnasında ya da pano içinde siz biseylerle ugrasırken yerinden cıkıp size temas edebilir ve carpabilir.eger vida falan da yoksa diğer mkş ler için aldığınız yardımcı kontaklardan alıp kullanabilirsniz.

butonlar basçek butonları,butona bir kere basmanız yeterli olacaktır.bağlı olduğu motorun kontaktörünün yardımcı kontağı ile mühürleme yapıldığı için motor çalışmaya devam edecektir.

kontrol devresinin tamamı 220 V ile çalışıyor.panoya gelen ana kablo ilk şaltere girdiği noktadan tek fazı alıp kullanabilirsiniz.nötr için de aynı şekilde.

3 A lik sigortanın sorun olacağını zannetmiyorum .bu kontrol devresi o kadar akım çekmez ama kesin emin olmak için devreyi çalıştırmak gerekir.

Kolay gelsin hocam iyi çalışmalar.

Ali hocam ilginiz alakaniz icin cok tesekkurler ,hakkinizi helal ediniz sizede zahmet veriyorum.

cuma makineye baglayacagim insallah sonuclari yazacagim Ali hocam/

hayirli gunler diliyorum.

Ben tesekkur ederim hocam yardimci olabildiysem ne mutlu bana,umarim sorunsuz bi sekilde calisir,
Kolay gelsin iyi calismalar

Ali hocam merhabalar insallah iyisinizdir.
Hocam simdi devreyi 220volt ile test etmek istedim anahtar panosu kontaktorleri acip kapiyormu diye yalniz start stop butonlarina ve kontaktorlerin a2 uclarina gerilim gitmesine ragmen kontaktorlere start butonlarina basmama ragmen gerilim gitmiyor sanirim benim kullandigim start stop butonlari devredeki ciziminize uygun degil hocam bu yuzden yakin plan resmini cekiyorum butonlarin gonderiyorum incelerseniz cok memnun olurum.
panoda toplam 6adet start stop butonu mevcut her buton basildiginda kisadevre elimizi cektigimizde acik devre oluyor.
ancak butonlarin ustunde iiki uc yine var onlarda normalde kisadevre ama basilinca acik konuma geciyorlar acaba benim bunlarimi kullanmam lazimdi hocam cunku siz her buton icin 1-2-3-4 baglanti noktasi belurtmissiniz ama ben 3 ve 4.uclari baska bir anahtar uzerinden bagladim bu yuzden olabilirmi?
20141009_134740.jpg

Ali hocam sorunu cozdum devre calisiyor.
s1-s3-s5 anahtarlari normalde kapali olmasi gerekiyormus ben acik konuma baglamisim sorun ordan kaynaklaniyormus.
cok sagolun hocam ilginiz alakaniz icin.

Umarim simdi sorunsuz bi sekilde calisiyordur,eger bi sorun olursa cozmeye calisiriz hocam

Ali hocam merhabalar insallah iyisinizdir/

hocam halen makinayi fabrikaya kuramadik icerde bazi degisiklikler yapmamiz gerekti . kurdugumuz zaman videolarini insallah paylasacagim /

saygilar

Ali hocam bu arada bir konuda danisayim izninizle

hocam bu makinedeki reduktoru su an disli yontemiyle hizini dusurdum ancak bu gecici bir cozum olacak size asagida bir urun linki veriyorum size zahmet bakarsaniz orda 230 ac volt yaziyor ama 3ph diyede motora cikisi var bu 3ph 3 faz anlaminami geliyor acaba bunu bizim reduktorde kullanabilirmiyiz bizimkisi de 3 faz 1.1kw/

http://www.ebay.com/itm/USED-AUTOMA...681?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f3e8a5891

saygilar

Hocam ilk urunu kullanamazsiniz cunku 1 beygir gucundeki motorlar icin o surucu,1 beygir 0.75 kw yapar,2.urunu kullanabilirsiniz 3 beygir ve 3 faz

Ph dedigi faz
Hp dedigi beygir gucu
1 hp = 0.75 kw

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler