24v 100 amper alternatörü kaç hp çalıştırır?

Yanlışın var @paskomya usta. Elektrik motorlarının etiketinde yazan güç milden alınan güçtür.
https://www.gamak.com/asenkron-motorlarda-verim-nasil-hesaplanir
1727730757242.png

burası kafamı karıştırdı bak. verim oranı %90 olmuş nerdeyse. yukarıdaki çalışacak eşek (motor) 24 voltta 100 amper basacak. hangi pencereden bakarsan bak benim var dediğim kayıplar doğru. elektrik motorlarının güçleri tam olarak yüklemede kısa devre gücü ile hesaplanır ve bu güç peak güç diye anılır ve anlıktır. şirketlerin güç bildirimleri satış politikası üzerine her zaman abartıdır. asenkron motor , özellikle elektrikli araba ve motosikletlerde her zaman peak power anılır 1500 watt ama 3000 watt güç verir. iyi de kaç saniye? bak bizi kazıklıyorlar ama yalan söylemiyorlar. o motor gerçekten 3000 watt güç üretir, üretir ama ne kadar süre ??? yine benim matematiğim düştü, yok çenem düştü, fazla sesli düşündüm...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ustam alıntı yaptığınız yerde etikette yazan değer tam yük koşulları altında çalışma için belirlenmiştir demiş. Bildiğim bu değerler sürekli çalışma için veriliyor.
 
Elde edeceğin elektrik akımını AC olarak kulanacaksan devir frekans önemli. Deviri sabit tutmak için olan elektronik kısmını bilmiyorum. Birde yük değişimlerinde voltaj ve devir oynamaması için ağır bir volan gerekiyor.

Ama DC ye çevireceksen önemli değil. İstenilen voltajı veren devirin üzerinde olması yeterli.
Çıkışına istenilen voltaja ayarlı regulatör konulması lazım.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,425
Mesajlar
926,576
Kullanıcılar
451,969
Son üye
ozgrssenn

Yeni konular

Geri
Üst