24vdc sensör bağlantısı

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar elimde 24vdc le çalışan indüktif bir sensör var. bu sensör 24vdc voltu verince ledi yanıyor,sensörü metale değdirince led sönüyör ve işlem yapıyor. benim merak ettiğim bu sensör normalde (NO)mudur yoksanormalde(NC)midir.birde bu sensör ikikablolu biri mavi(-) biri kahverengi(+)bunun çalışma prensibi nedir ?teşekkürler.saygılarımla
 
Elindeki sensör iki telli sensördür. Bu tip sensörler aynı mekanik switchler gibidir. Çalışmak için (-) polarizasyon gerilimine ihtiyaç duymazlar. Normalde açık ya da normalde kapalı olması sensörün özelliğine göre değişir. Ölçü aletiyle bunu anlaman çok basit.
 
bu sensör 24vdc voltu verince ledi yanıyor,sensörü metale değdirince led sönüyör



eğer iki kablolu değilse sensör sensörün N C dir normalde kapalı, eğer metali görünce yansaydı N O olacaktı
 
Son düzenleme:
eğerli ustam fluke sensörün normal mekanik swiç gibi yapısı olduğunu söylüyosunuz ama sensörün uçlarını artı -eksi yapınca sensör görev yapmıyor.sensörün üzerinde mavi(-)kahverengi(+)diye belirtmiş.
 
Tamam bende onu diyorum zaten şu bildiğimiz anahtarlar yok mu? Onlar gibi çalışır işte Kahverengi kabloya +24V verirsin mavi kablodan metale değdiği zaman +24V alırsın. Sen normal switchlerin iki ucuna + ve - mi bağlıyorsun?

Farklı bişi mi söyledim?
 
sayın arakdaşım peki şöle dene bakalım elindeki sensörün kahverengi uçuna 24 artısını ver diğer çıkışından yani mavi ucunu bir 24 dc rölenin a1 ucuna gir rölenin a2 ucunuda 24 dc kaynagının eksininne bağla bu bağlantıyı yağtığında sensörü metale yaklaştır bakalım .... ozaman daha iyi ölçüm yapabilirsin no mi na mı göreceksin
 
Piyasada bulunan bazı ikinci kalite sensörlerde yaklaşık olarak 6V DC gerilim düşümü yapılacağı gözardı edilmemelidir. Yani sensöre 24V verirseniz çıkışından 18V alabilirsiniz. Benim uygulama yaptığım 1. kalite sensörlerde böyle bir durum yok ama bazılarında olabiliyor.
 
sayın sürek avcısı,elinizdeki swıtch NC dir ve Sn.fluke nin dediği gibi basit bir mekanik siviç gibi çalışır.Renkleri + veya - olduğunu göstermez.Sadece kumanda devrasinin tamamlanmasını sağlar.
 
sizin elinizdeki sviç büyük ihtimalle iki telli nc sviç.ama +kahve -mavi yazmasıda sizin yapacağınız uygulamaya göre kullanım alanı sunmaktadır -mavi uca güçkaynağınızın -ucunu bağlarsanız kahvedende - çıkış alacağınızı ama kahveye +24 verirseniz maviden +24 alıacağınızı gösteriyordur.
 
değerli arkadaşlar hepiniz görüş belirttiniz teşekkürler ama ben hala olayı derinliğine anlayamadım.bu sensörün üzerinde 10vdc-30vdc arasında çalışır diyor. mavi(-)kahverengi...(+)diye belirtmiş.bu indüktif bir sensör. normal 24vdc verince boşta sensörün ledi yanıyor. metali görünce sönüyor ve işlem yapıyor. bu normalde (no)sensör değilmidir. bunun normal fotoseller gibi çalıştığı kanısında değilim.sensör 2telli 3 telli olsa 24verirsin 3. telden 24vdc alırsın.bu pnp sensör olsa gerek.ama 2 telli.3 telli değil. bu sensörün bağlantısını çizip gönderirseniz memnun olurumsaygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,497
Mesajlar
927,381
Kullanıcılar
452,069
Son üye
omerosman

Yeni konular

Geri
Üst