''700x36W lık tasarruflu lamba kompanzasyonu için hesabım doğru ve kademelerim esnekmidir.Yani Bu işletmeyi karşılarmı.''
Yukarıda sayın üye lamba türünün tasarruf tipi olduğunu belirtmiş,neden herkes buna rağmane zaten kapasitif özellikli bu lamba grubuna kondansatör kademesi seçmeye çalışıyor?
''700x36W lık tasarruflu lamba kompanzasyonu için hesabım doğru ve kademelerim esnekmidir.Yani Bu işletmeyi karşılarmı.''
Yukarıda sayın üye lamba türünün tasarruf tipi olduğunu belirtmiş,neden herkes buna rağmane zaten kapasitif özellikli bu lamba grubuna kondansatör kademesi seçmeye çalışıyor?
Bu listede kompakt flerosan için yanına paralel takılması gerek kapasitörler yazıyor. Bu neden o zaman? 23. sayfaya bakınız.
Teorik bilgi açtığına göre bu konuda hiç tecrüben olmamış ali bey Piyasada milyon çeşit tasarruflu ampul var. Bu konu daha öncede sitede epeyce tartışıldı yorumları acı tecrübeleri açıp okursan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
Merhaba Arkadaşlar.
Bir üyemiz şöyle diyor aydınlatmadan başka yük yokmu evet yok olsa yazardım.
5 katlı mobilya mağazası olunca aydınlatmadan başka bir yük olmuyor tesiste.
1kaç priz var demiştim oda 1 bilgisayar mutfaktaki buzdolabı birde mikro dalga fırın.Anlıcanız mobilya satış mağazası ne bekliyorsunuzki KAYNAK MAKİNASIMI.
Gelelim tasarruflu lambaların kapasitif etkisine evet mekanik balastla kullanılırsa
kapasitif etki elektronik balastla kullanılırsa indiktüf etkili oluyorlar terside olabiri tam hatırlamıyorum ama tek başına kullanılırsa 0,56 cosØ
Yani kompanzasyon yapmak zorundasınız.
Bağlayın 10 lambayı cosØ Ölçün göreceksiniz.