Mübarek 3 Aylar Başlıyor

Promil oranı düşsün tekrar değerlendiririz durumu :)
promil oranı gayet yerinde. bazı düşünceler vardır anlatılamaz ama yakın değerler vardır bize yakın olan. hiç gök tengri inancını incelediniz mi? lütfen hayata benim gözümle bakmayınız. başka bir pencere açıp oradan inceleyiniz. bu güne kadar kimseyi inancı konusunda incittiğimi sanmıyorum, tamam ters düştüğüm konular oldu ama işin içine inançlar girdi mi sorunlar çıkıyor. yani haklılık tartışması. ve kişiye özel gibi görünse de tengri hepimize kut versin. bu iyi bir dilektir. kimseyi aşağılamıyor. kimseye sen kötüsün, ben iyiyim demiyor.
kut vermek= kutsallık vermek= yüceltmek= onore etmek, bunun neresi kötü????inandığın seninle olsun= neresi kötü??? = inanlarla olsun!!! neresi kötü??? hoş görü her şeyin önündedir. hiç kimse, hiç kimseyi yargılayamaz, yargılamamalı. bana yarım ağızla iki yüzlü demeyin açık açık yüzme söyleyin. benim inancım iyi olmak, iyi olamam çünkü insanım ama iyilik sahibi olabilirim. göreceli kavramları konuşuyoruz. dikkatli olmak lazım. iyilikte görecelidir ve kişilere göre değişir.
hani tvlerde görüyoruz birileri, fakir fukaraya yardımda bulunuyor ve bir şeyler veriyor. o yapılan yardım değil reklamdır. şirktir. veren eli alan el görmemeli, veren el göstermemeli. onore eden insan değil, sadece yaratıcı olmalı. benden, senden aferin almamalı. yaptığı iyiliği gösteren, ne derler işte onun çocuğudur. orospuları tenzih ederim.
ilk defa iyi niyetlerimi belirtirken bu kadar düştüm özür dilerim.
bu arada hala promile devam ben kötü, yaşasın kötülük.

Usta konu sizin yaptığınız iyilikler, başkalarının tv lerde yaptığı şovlar veya sizin kurduğunuz iyi dilekler içeren cümleler değil. İlk mesajımda da yazdığım gibi ben sizi çok kavrayamadım. Konu içinde "tanrı inancı bende yok" diyorsunuz başka konuya geçip "Tengri hepimize kut versin" şeklinde cümle kuruyor, inanmadığınız bir varlıktan iyi dilekte bulunuyorsunuz. Tanrı inancım yok diyorsunuz ama Kuranı, İncili inançlıyım diyenlerden daha çok okuduğunuzu söylüyor hatta baş ucu kitabı yapıyorsunuz. Yani garipsiyorum. Niyetim kırmak, incitmek, aşağılamak vs. kesinlikle değil.​

Usta konu sizin yaptığınız iyilikler, başkalarının tv lerde yaptığı şovlar veya sizin kurduğunuz iyi dilekler içeren cümleler değil. İlk mesajımda da yazdığım gibi ben sizi çok kavrayamadım. Konu içinde "tanrı inancı bende yok" diyorsunuz başka konuya geçip "Tengri hepimize kut versin" şeklinde cümle kuruyor, inanmadığınız bir varlıktan iyi dilekte bulunuyorsunuz. Tanrı inancım yok diyorsunuz ama Kuranı, İncili inançlıyım diyenlerden daha çok okuduğunuzu söylüyor hatta baş ucu kitabı yapıyorsunuz. Yani garipsiyorum. Niyetim kırmak, incitmek, aşağılamak vs. kesinlikle değil.​
semavi dinler benim inancım dışında. imzamda zaten yazdım. Tengri biz menen diye. semavi değildir, kitabı yoktur, peygamberi yoktur, din adamı yoktur, mezhep diye bir şey yoktur, kendi dilinde dua edebilirsin, çünkü dili de yoktur. tanrı ile senin aranda hiç bir aracı yoktur.

semavi dinler benim inancım dışında. imzamda zaten yazdım. Tengri biz menen diye. semavi değildir, kitabı yoktur, peygamberi yoktur, din adamı yoktur, mezhep diye bir şey yoktur, kendi dilinde dua edebilirsin, çünkü dili de yoktur. tanrı ile senin aranda hiç bir aracı yoktur.
Bir soru abi kızmassan. Senin geçerli saydığın tanrın ile bir iletişimin var mı? O sana kendini tanıttı mı? Sen ona bir şeyler sora bildin mi? Onun varlığı konusunda delilin nedir?

Usta ben semavi dinlere inanıp inanmadığınızı sormuyorum ki. Siz tanrı inancım yok diyorsunuz ama bir taraftan da kitabı, peygamberi, din adamı, mezhebi vs. olmayan bir tanrının varlığını kabul ediyorsunuz. Tanrı inancı olmayan birinden beklenilmeyecek sözler.​

Bir soru abi kızmassan. Senin geçerli saydığın tanrın ile bir iletişimin var mı? O sana kendini tanıttı mı? Sen ona bir şeyler sora bildin mi? Onun varlığı konusunda delilin nedir?
aynı soruyu ben sana sorayım mı? iletişim? tanıtma? soru sorma? varlık delili?
Usta ben semavi dinlere inanıp inanmadığınızı sormuyorum ki. Siz tanrı inancım yok diyorsunuz ama bir taraftan da kitabı, peygamberi, din adamı, mezhebi vs. olmayan bir tanrının varlığını kabul ediyorsunuz. Tanrı inancı olmayan birinden beklenilmeyecek sözler.​
ben semavi tanrılara inanmıyorum. tengricilik bir felsefedir. değişik bir inançtır. Türk'ün tanrısıdır, inancıdır.

aynı soruyu ben sana sorayım mı? iletişim? tanıtma? soru sorma? varlık delili?

ben semavi tanrılara inanmıyorum. tengricilik bir felsefedir. değişik bir inançtır. Türk'ün tanrısıdır, inancıdır.
Valla ustam bende 600 sayfa e mail var. Başka da delil aramaya gerek görmüyorum.
Tarih boyunca insanların gönlünde kainatın çok ötesinde ellerini göbeğinin üzerine koymuş maç izler gibi evreni sadece izleyen bir tanrı özlemi oldu. Adına Tengri de, Zeus de bilmem ne de değişen birşey yok. Tanrı orada ben burada dersen ve kainatın düzeni benim kafama göre olacak dersen sen garip insaoğlu olmuyorsun, tanrı sen oluyorsun malesef. Onu diyen de çıktı.
Kur'an ı Kerim Naziat-24

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,227
Kullanıcılar
453,424
Son üye
mrt elk

Yeni konular

Geri