Bu konuda yok, diğer konu da var
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/yeni-yıl.155826/post-1034237
promil oranı gayet yerinde. bazı düşünceler vardır anlatılamaz ama yakın değerler vardır bize yakın olan. hiç gök tengri inancını incelediniz mi? lütfen hayata benim gözümle bakmayınız. başka bir pencere açıp oradan inceleyiniz. bu güne kadar kimseyi inancı konusunda incittiğimi sanmıyorum, tamam ters düştüğüm konular oldu ama işin içine inançlar girdi mi sorunlar çıkıyor. yani haklılık tartışması. ve kişiye özel gibi görünse de tengri hepimize kut versin. bu iyi bir dilektir. kimseyi aşağılamıyor. kimseye sen kötüsün, ben iyiyim demiyor.Promil oranı düşsün tekrar değerlendiririz durumu
kut vermek= kutsallık vermek= yüceltmek= onore etmek, bunun neresi kötü????inandığın seninle olsun= neresi kötü??? = inanlarla olsun!!! neresi kötü??? hoş görü her şeyin önündedir. hiç kimse, hiç kimseyi yargılayamaz, yargılamamalı. bana yarım ağızla iki yüzlü demeyin açık açık yüzme söyleyin. benim inancım iyi olmak, iyi olamam çünkü insanım ama iyilik sahibi olabilirim. göreceli kavramları konuşuyoruz. dikkatli olmak lazım. iyilikte görecelidir ve kişilere göre değişir.
hani tvlerde görüyoruz birileri, fakir fukaraya yardımda bulunuyor ve bir şeyler veriyor. o yapılan yardım değil reklamdır. şirktir. veren eli alan el görmemeli, veren el göstermemeli. onore eden insan değil, sadece yaratıcı olmalı. benden, senden aferin almamalı. yaptığı iyiliği gösteren, ne derler işte onun çocuğudur. orospuları tenzih ederim.
ilk defa iyi niyetlerimi belirtirken bu kadar düştüm özür dilerim.
bu arada hala promile devam ben kötü, yaşasın kötülük.