Teşekkür ederim yorumunuz için. 24 Volt'ta karar kıldım o zaman. Yalnız hazır almayacağım, çok aşırı pahalıya geliyor. El işçiliğim iyidir, Elektronik Bisiklet alternatörü ile kendim yapacağım. 2Kw güç üreten E-Bike alternatörleri mevcut. Buna 24v İnverter bağlayacağım ve tabii ki şarj kontrol ünitesi de bağlayacağım. Fakat Akü konusunda hala bir fikrim yok, Kaç Ah'lık ve kaç adet akü almam gerekecek, bilginiz var mı bu konu da?İnvertör voltajı makası ne kadar az olursa o kadar verimli olur, kayıplar azalır diye biliyorum. O yüzden varsa 48 volt türbin alın. Yoksa 24 volt tercih edin. 24 volt tercihinin bir diğer avantajı da hibrit bir sistemde ilaveten birbirlerini telafi için 24 volt güneş paneli ilavesine uyumlu olur. Rüzgar olmayınca güneşle, güneş olmadığında rüzgarı değerlendirirsiniz. Ben küçük çaptaki 12 volt sistemim için 400 watt gibi bir türbin düşünüyorum. Şebeke gelirse türbin elzem olmaz.
Teşekkür ederim yorumunuz için. 24 Volt'ta karar kıldım o zaman. Yalnız hazır almayacağım, çok aşırı pahalıya geliyor. El işçiliğim iyidir, Elektronik Bisiklet alternatörü ile kendim yapacağım. 2Kw güç üreten E-Bike alternatörleri mevcut. Buna 24v İnverter bağlayacağım ve tabii ki şarj kontrol ünitesi de bağlayacağım. Fakat Akü konusunda hala bir fikrim yok, Kaç Ah'lık ve kaç adet akü almam gerekecek, bilginiz var mı bu konu da?