ben etikete baktım %Uk değeriyle ilgili birşey belirtmemiş ama dediğim gibi aynıdır büyük ihtimalle. tekrar teşekkür ediyorum yardımlarınız için, bu konuda verdiğiniz bilgileri dikkate alarak sorunu halletmeye çalışacağım.
Projenizle ilgili aldığım notları tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum;
* İki trafo paralel çalışma halindeyken yük akımları eşitse yada birbirine yakın değerdeyse sorun yok. Arada belirgin fark var ise %Uk değerleri farklıdır bunu bu şekilde de kontrol edebilirsiniz.
* Bir trafo gücü tüm yükü beslemeye yeterli olmadığından projenizdeki kuplaj algoritması hatalı toplam talep gücünüz 1720kVA gibi!
* Kompanzasyon sisteminde röleniz eski tek fazdan akım bilgisi alan eski sistem görünüyor, kademe sayısı yetersiz.Uygulama projedeki gibiyse kompanzasyonda mutlaka problem yaşarsınız.
* Kompanzasyon için 3 adet akım trafosu olmalı class:0,5 olmalı, ölçü için akım trafosu class:1 olmalı. Akım trafosu değerleri yüksek 1000kVa trafo tam yük akımı 1450A bu durumda 1500/5A akım trafosu uygun olacaktır. Bu bilgi bağımsız çalışma durumu için geçerlidir(Projedeki kuplaj algortiması uygun olmadığı için). Dolayısıyla motorlu şalter amperajlarıda yüksek.
* Yangın pompa regülatör çıkışından değil direk trafo çıkışından enerjilendirilmeli hatta şebeke-jeneratör otomatik transfer şalteri üzerinden beslenmeli.Dizel yedek pompa varsa buna gerek yok.
* Projedeki kuplaj algoritması trafoların birindeki arıza durumunda jeneratöründe devrede olacağı bir şekilde dizayn edilebilir. Tek trafo tüm yükü besleyemediğinden jeneratör grubu MCC ve/veya ADP'yi besleyecek şekilde bir algortima oluşturulabilir. Aksi taktirde kuplajın sistemde paralel çalışma durumu haricinde hiç bir espirisi olmayacaktır.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar regülatör arızası ile ilgili servis raporunda ne yazdı bilgi verirseniz memnun olurum.