3.7 kw lık surucu

HAL

Üye
Katılım
6 Ağu 2008
Mesajlar
140
Puanları
1
Yaş
49
arkadaşlar elımde deltanın 3.7 kw lık motoru var bununla 4 kw lık bır motoru kumanda edebılırmıyım.yoksa bır ustu 5.5 kw onumu alayım.yuk bıraz fazla ama ucunda reduktorde var.ılgınıze ve bılgınıze tesekkurler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
4 kw lık motora bağlayacaksan 3.7 kw sürücüyü kullanma bence 5.5 kw yı alırsan daha ıyı olur. Motor yüke bindiği zaman 3.7 kw lık sürücü problem yaratabilir riske girme derim.
 
aynen arkadaşım normal şartlarda işini görebilir fakat yüke bindiğinde sorun yaratır veya herhangi bir mekanik zorlanmada sıkıntılar yaşabilirsin
 
bağla birşey olmaz ben 5,5 kw motoru 4 kw lik sürücüyle çaliştiriyom amperinin en sona ayarla sürücünün
 
Arkadaşlar sürücüler kısa süreli %110 yüklenecek kadar tasarlanmıştır. ama dediğim gibi kısa süre / anlık yüklemeler. bu da demek oluyor ki ani mekanik zorlanmalarda sorun olmasın diye nominal gücün %110'nu karşılayabiliyor. 3,7kW'lık sürücüyü kullanırsan ileride (1 gün de olabilir bir sene de) sorun yaşayacaksın. bu kesin.
işi şansa bırakmayın her zaman doğruyu yapın ki kafanız rahat olsun
 
Cevaplara baktıktan sonra bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.

3,7 kw'lık motorun In yani nominal akımı nedir ona bakın.
Bundan sonra kullanacağınız inverterin ne kadar yükleme yapabileceğinizi bakın.

Ben size örnek vereyim Schneider ABB Siemens Omron(Yaskawa) hepsi aşağı yukarı %150 yüklenmeye izin verir. Farkında isen Delta'yı bu gruba katmıyorum çünkü inverter kalitesi olarak bu ürünler ile Delta inverterleri kıyaslayamazsın çünkü o zaman elma ile armut kıyaslama olur. Örnek olsun diye veriyorum.

Mitsubishi 3,7 kw'lık inverter 9,5 A ağır şartı destekler,bunun yanında 60 saniye %150 3 sn'de %200 yüklenebilirsin. Motorun etiket akımına bakarak 3,7 kw kurtarıp kurtarmadığına karar verebilirsin.
Uzun lafın kısası HESABINIZI AKIMA GÖRE YAPIN GÜCE GÖRE DEĞİL.

Not:Tüm ürünleri deneyen biri olarak inverter'de Mitsubishi ürünlerini denemeni tavsiye ederim.
 
ben 3*1,5 kw motoru 4 kw lık control teknik sürücü ile çalışan sistem yapmıştım,sorun olmadı.sana tavsiyem 5 kw yerine 4 kw control teknik kullan.
 
sürücü gücünü düşük tutumak ileride her zaman sorunlara açık bir sistem oluşturmak olur bu sebepten kullanacağınız sürücüyü en az motor gücü kadar seçmenizi tavsiye ederim
 
bencede arkdaşım motoru tam kapasitede çalıştıracaksan eğer veya zorlanma esnasında, düşük veya eş değer sürücü zarar görebilir. Bir gömlek üstünü takmayı denersen sağlıklı olur kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,869
Mesajlar
921,155
Kullanıcılar
450,989
Son üye
elektronik evden

Yeni konular

Geri
Üst