3 faz asenkron motor için kondansatör seçimi cezaya girmemek için

Hocam , çok tesekkur ederim. Sagolun. Güc formulleriyle , devir sayisi formülünü arasındaki ilişkiyi teorik olarak kuramiyorum. Cos fi devirden nasıl ( hangi etkenler sayesinde ) etkileniyor. Burayı merak ettim.

Teorik ilişki kurmak için Kulman'ın 500 sayfa-
lık " Elektrik Makinaları " kitabını okumanız gerekiyor.Tatbikatını görmek için,motor üre-
tim firmalarının kataloglarına bakmanız ye-
terli.

Teorik ilişki kurmak için Kulman'ın 500 sayfa-
lık " Elektrik Makinaları " kitabını okumanız gerekiyor.Tatbikatını görmek için,motor üre-
tim firmalarının kataloglarına bakmanız ye-
terli.
Sayende bir şey daha öğrenmiş olduk baba . Bu elemanın ismi George Kuhlman mış . Ama kitaplarının pdf i malesef yok .

Bizlerde ;) ( sahaf ! ) ancak bulunur.O za-
manlar fotokopi bile yoktu.İspirtolu,mavi renkli saman kağıda basılan adını unuttuğum
fotokopiye benzer bişey vardı.Kulman,elekt-
rik makinaları dersinin babasıdır.Sayesinde ! 160 kw 1000 d/d lik motor imalat hesabı
yapmıştım ara proje olarak.:rolleyes:

İspirtolu,mavi renkli saman kağıda basılan adını unuttuğum

ozalıt makınası....

Bizlerde ;) ( sahaf ! ) ancak bulunur.O za-
manlar fotokopi bile yoktu.İspirtolu,mavi renkli saman kağıda basılan adını unuttuğum
rik makinaları dersinin babasıdır.Sayesinde ! 160 kw 1000 d/d lik motor imalat hesabı
yapmıştım ara proje olarak.:rolleyes:
Mustafa Bayram hocanın topraklama kitabını haciladi birileri benden . Bakmadığım sahaf kalmadı. Inanılmaz güzel ve tarihi bir kitaptır. Hâlâ düşündükçe icim cız yapıyor . Hatta bir ara foruma yazmıştım, olan arkadaş varsa parasıyla almaya hazırım diye . Hiç kimseden ses çıkmadı [emoji31]

O kitaptan enaz 15-20 tane hediye etmişli-
ğim var :oops:Ben bitirmiş olabilirim.:rolleyes:Uzun
süredir basılmadığını ( çok önemli işleri var tabiki ! ) söylediler.3-4 yıldır,beylere ! çok rahatsızlık veriyorum.Sizlerde başka nokta-
lardan omuz atarsanız,belki yeniden basılır.

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri