3 faz motora tek faz sürücü

xbreak

Üye
Katılım
18 Şub 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
37
ücgen/yıldız 220/380 v 0.75kw 3 fazlı bir motor var elimde bunu sürücü ile çalıştıracagım.

Sormak istedigim?

tek fazlı sürücü ile ucgen baglıyarak calıstırabiliyor muyuz?
3 fazlı sürücü olsa yıldız baglayacaktık galiba?
tek fazlı surucu ile 3 fazlı surucu baglamak arasındaki farklar ne olur?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tek fazlı sürücü ile 3 fazlı motor çalıştıracaksan kesinlikle üçgen bağlıyacaksın üç fazlı sürücü ile çalıştırırsan yıldız bağlamak zorunda kalırdın. arasındaki farkta motorun biraz daha fazla akım çekmesidir.
 

merak ettimde neden illaki tek fazlı invertörde ücgen 3 fazlıda yıldız bağlamak zorundayız ustam bunu acıklarmısın pek anlamadımda motor etiketine bakmak gerekmezmi işletmemizde bir sürü motor trifaze invertörde ücgen olarak bağlı çünkü motor etiketinde ücgen 380v yazıyor
 
dikkat ettiysen üçgene 380 / yıldıza 660 v yazar sanırım 3 kw üstü motorlarda. imalatı böyle yapılıyor türkiye için standart hale gelmiş bir şey. daha düşük güçlü motorlarda üçgene 220 / yıldıza 380 yazar ve 220 volt invertörlerle sürebilirsin ( tabi 220 v sürücüde üçgen bağlamak kaydı ile). endüstüriyel bir kolaylık sağladığındandır sanırım. Invertörün besleme gerilimi 220V olduğu için düşük güçlü motorlarda üçgen 220 yazıyorsa üçgen bağlamak zorundasın.
 
1 fazlı da olsa 3 fazlı da olsa motor yıldız veya üçgen çalışır önemli olan hangi bağlantıyı kullanıyorsak motor etiketindeki değerleri sürücüye doğru girebilmek.Örneğin motor yıldız bağlı ve sürücüye yıldızda çektiği akımı girdin ve sonradan bağlantıyı üçgen yaptin sürücüye üçgendeki çektiği akımı girmez isen sürücü aşırı akım'dan devreden çıkabilir.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

380v bir sürücüyü üçgene 220 / yıldıza 380 v bir motora üçgen şekilde bağlayamazsın.yıldız bağlamak zorundasın. sürücüyü kesinlikle bozarsınız tecrübe ile sabittir.
 
380v bir sürücüyü üçgene 220 / yıldıza 380 v bir motora üçgen şekilde bağlayamazsın.yıldız bağlamak zorundasın. sürücüyü kesinlikle bozarsınız tecrübe ile sabittir.

Abi is yerinde bagladim diye hatirliyorum ama hic basima gelmedi oyle bir durum olursa hemen paylasacam

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
ben vinç sektörüne ilk girdiğimde kontaktörle çalışan bir kedi motoruna 220v invertör taktım tabi o zamanların acemiliği ile yıldız olan motor uçlarını üçgene çevirmedim. işim bitti arabaya bindim yola çıktım arkamdan telefon geldi arıza var diye gidip kontrol ettiğimde sürücünün çalışamayacak şekile geldiğini gördüm bu yüzdende çalışmaz diyorum tecrübe ile sabittir demem bu yüzden dir.
 
motor bağlantısı etiketinde ne belirtilmiş ise öyle yapılır.
bilmeyen arkadaşlar için önemli 220V sürücüler çıkışta 3x220V verirler
 
invertör hangi voltaj ile besleniyorsa ona göre yapılır dersek daha doğru olur bence nacak_68 kardeşim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…