1953fatih
Üye
Ilk mesajınızda aylik 284 kw dan 724 kw ya ciktigini soylediniz.
724 ÷ 30 = 24.13 kw yapar. Bu ortqlama gunluk harcamanizdir.
Şoyle bakiyorum,
Havuz motoru , çevre aydinlatma , camasir bulasik makinasi var ise klima vesayire gunluk 24 kw normal gibi.
Havuzu kapattiktan sonra ortalamaniz 10 kw aylik 300 kw yaparki buda bence normal bir deger. Yanlis hatirlamiyorsam benimde evdeki harcamam 250 - 300 kw dan aşağı degil.
Bu ara bende Mugla,liyim. Koycegizden is nedeniyle Antalyadayim.
Kolay gelsin.
Açıklayamadığım konu şu ki aynı cihazlar çalışırken ( havuz ve klima dahil ) bir önceki ay 280 KWh tüketim gelmesi ve sonraki ay 724 KWh tüketim gelmesi.
Bu arada sayaç okunması ile arızalanması arasında yaklaşık 2 gün var. Faturaya arızalı sayaçtan alınarak eklenen bu 2 günlük toplam miktar 26 KWh , yani günde 13 KWh kadar.
23.07.2019 'da sayaç okundu ( 280 KWh ) , 25.07.2019 öğlen sayaç arızalandı. Sayacı değiştiren eleman sayaç hafızasındaki biriken KWh değerini okuyabildi ve bu bir ay sonraki yüksek faturaya ( 724 KWh - eski sayaçtan alınan 26 KWh dahil olarak ) yansıdı. Günlük ortalama da 8.7 KWh 'den 25 KWh 'ye çıktı.
Dün yine fatura geldi ve yine geçen yılın çok üzerinde. ( 3 hafta kadar havuz devredeydi ).
Bir sonraki faturayı merak ediyorum. Ne havuz ne ısınma olacak...
Aslında ben gerçeğin peşindeyim , tükettiğimden az ödemek gibi bir niyetim yok ancak tükettiğimden fazlasını da ödemek istemem herkes gibi. Bir süzme sayaç taktırıp bu merakımı gidereceğim sanırım eninde sonunda.