Parayla kıyaslamadım hiç , hep KWh olarak yazdım... bir fatura 280 KWh , bir sonraki 724 KWh.... arada yalnızca sayaç değişti ve 2 adet kaçak akım koruması taktırdım.Para ile kıyas doğru değil tum fatura fotolaarini yayinlayin
Arızalı sayacı içindeki kalan ender veya kıyas endex eklenmiş olabilir
Üzerinde endex olan çıkma sayaç olmasın sıfır endex sayaçmıydı takılan
Dağıtım şirketi ile sikayetvar.com üzerinden yazışıyoruz ( tarafsız olsun herkes okusun diye ).
Ben de bunu sorduğumda verdikleri cevap şöyle :
" Takılan tüm sayaçlarımız sıfır olarak takılmakta olup, sayaç değişimi ile ilgili olarak sayaç değiştirme tutanağının bir nüshası değişim esnasında sayacın bulunduğu ölçü devresine bırakılmaktadır. Tekrardan talep edilmesi durumunda kurumumuzdan bir nüshasına ulaşabilirsiniz. " .
Ezbere yazıyorlar , ben sayaç değiştirilirken başındaydım , belge filan verilmedi. Nüshasını istedim , sonradan bir şey basıp yolladılar eve , mavi kalemle imza var , yani fotokopi filan değil... ilerisi için saklıyorum. Sayaçta daha önce bir değer var mıydı ya da bir yerden kullanılıp mı söküldü zaten bu ay fatura gelince ortaya çıkacak.
...şimdi aklıma geldi , bir de sayaç değiştirme tutanağına NEDENİ : PERİYODİK yazmışlar , sallama yine , sayaç arızalandı da değiştirdiler .... bunlara güven olmaz...onun için hep kuşkucu yaklaşıyorum.
Eskiden bir kara düzen vardı uydurmadan bir evrak genede resmi sayilir
şimdi el okuma sistemleri var otomatik hesap cikar ama diğer sayaç firmanin kontrol yerine .
sayaç firmasi iflas etmisse bu gibi sayaclari kontrol eden birime gönderiliyor bildiğim
Artik uzman oldunuz video ya cekseydiniz sayaç değişimi
Periyodik degisimde sayaç kontrola gitmeyebilir bildiğim sistem yenilendi her durum olabilir sanki 10 yılı doldurmuş ibaresi ücretsiz değişim olmasi gerekir o da degismemisse
Sağlıcakla kalın
Şimdi soru şu; Böyle bir durumu farkeden dağıtım şirketi geriye dönük kıyas yaparak bedel farkı isteyebilir mi acaba?
giriş faz yukarıdan gelen kıvrımlı kablo ise doğru bağlantı ( kablolarda ölçü aleti veya kontrol kalemi enerji göstermesi gerekir )
çıkışta alt yukarıya gelen kablolar ise bu da doğru .
L1 fazı çıkışında 2 kablo var kırmızı bantlı ? kablolar birleştirilmiş gibi .
niye böyle yapılmış ?
Ekli dosyayı görüntüle 57190
Ekli dosyayı görüntüle 57189