3 Fazlı Transformatörlerde Dengesiz Yükleme

bayxx

Üye
Katılım
12 May 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar forumda aradım ama bulamadım. 3 fazlı trafolarun dengesiz yüklenmesi ve ısınması hakkında verebileceğiniz bilgi ve döküman varsa benimle paylaşabilir misiniz.. Proje tasarımı konumda o nedenle araştırıyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
konu hakkında biraz daha aydınlatıcı bilgi versen daha kolay olur cevaplamak, forumda daha önce okumuştum bu konu üzerine yazılar hatırladığım kadarıyla ısınma sorunlarının nedeni aşırı yüklenme ve soğutma fanının yetersiz kalmasıdır, ama dengesiz yüklenme sebebi nedir aklıma bir şey gelmiyor. Trafonun beslediği yükler eş değer mi dir acaba??
 
Sadece konu bu yükler önemli değil.. Normal bir trafo için dengesiz yüklenme nedenleri çözümleri gibi tüm yönüyle incelemem gerek. Ve pek fazla bilgi toplayamıyorum işin doğrusu.Kütüphane mi dersin internet mi baktım heryere. Genelde laf aralarında iki cümleyle geçiyo o kadar. ayrıca saolun cevabınız için.
 
bayxx meraba. bu konuyu bende araştırıyorum ama elimde hiç bir kaynak döküman yok, bulamıyorum. eğer elinde döküman kaynak hazır tez vs. varsa banada yardımcı olabilr misin. teşekkürler şimdiden
 
Dengesiz yüklemeler, genelde mesken dasgıtım trafoları (köy-mahalle gibi) şebekelerde olur. Bu dengesizliği normale yakın dengeleyebilmek için bu trafolar, yıldız zık zak sarımı secilir. Mumkun olduğunca fazları eşit yuklemeye calısmak gerek ama, mesken dagıtımında bunu yapmak mümkün değildir.Bu tıp trafolar da genelde, dırek tipi olduguna göre harıcı sogutma fılan mumkün olmaz. Yapılabılırsa, merkezı veya lokal kompanzasyonlarla yardımcı olanuabilir..
 
Acaba yüzde 100 dengesiz yüklenme diyende ne anlamalıyız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,824
Mesajlar
920,788
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst