arkaplan
Profesyonel Üye
tüm sigortaları b10 yaptıktan sonra ve topraklamayı çektikten sonra ne öneririsiniz ?
Siz burada ne gibi ürünler çalıştıracaksınız ?
Watt veya amper değerleri ?
tüm sigortaları b10 yaptıktan sonra ve topraklamayı çektikten sonra ne öneririsiniz ?
şarjlı matkap, şarjlı spiral gibi ürünlerin akülerini şarj ediyorum. toplamda tüm aküleri şarja takarsam 150w gibi bir değer çekiyor aynı anda modem ve kameralar da çalışıyor, 150w da onlar çekiyordur.Siz burada ne gibi ürünler çalıştıracaksınız ?
Watt veya amper değerleri ?
şarjlı matkap, şarjlı spiral gibi ürünlerin akülerini şarj ediyorum. toplamda tüm aküleri şarja takarsam 150w gibi bir değer çekiyor aynı anda modem ve kameralar da çalışıyor, 150w da onlar çekiyordur.
talaş temizlemek için elektrikli süpürge kullanıyorum bir tek o da 1200w kullanım süresi çok az.
akülü cihazlar kullandığımdan ve hepsi lityum olduğundan biraz tedbiri elden bırakmamak adına güvenliği yüksek tutmak istiyorum.
evet bir alt kattan geliyor. sayacı var. alt kattaki panoda da b10 var ondan geçip geliyor. alt katın topraklaması var ama orda kaçak akım rolesi yok. alt kattan çatıya 2x4 ile geliyor. alt katın tesisatı 4lük kablo ile.Çatıya enerji sayaçtan mı geliyor ?
Yoksa çatı katlı daire mi ?
Çatı katı toplam ürün kaç watt çekiyor ?
Ona göre ana kablo ve diğer siğortaların kabloların kesiti .
Binanın toprakması var mı ?
evet bir alt kattan geliyor. sayacı var. alt kattaki panoda da b10 var ondan geçip geliyor. alt katın topraklaması var ama orda kaçak akım rolesi yok. alt kattan çatıya 2x4 ile geliyor. alt katın tesisatı 4lük kablo ile.
çatıda topraklama yok , kaçak akım rolesi var
150w ile 1500w arasında bir tüketim var.
teşekkür ederim hocam, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda ve tabi ki imkanlar doğrultusunda değiştirmeye çalışacağım panomu. tekrar tesekkürler hocam.
Off gridde 2tane dc kartuş sigorta + inverter den sonrası içinde 25a b tipi ana sigorta + kaçak akım rolesi 25a + 10a b tipi sigorta varAyrıcana .
Off Grid güneş enerjisi sistemi içinde kaçak akım koruma rölesi . A tipi ve Amper ?
Off gridde 2tane dc kartuş sigorta + inverter den sonrası içinde 25a b tipi ana sigorta + kaçak akım rolesi 25a + 10a b tipi sigorta var
Ayrıca akü inverter arasında 100a kartuş sigorta var
Hocam a tipi sigortalar hemen atan cins mi oluyor bizim burda bugün bakmıştım a tipi hiç yoktu. Daha önce de başka yere bakmıştım orda da bulamamıştım. Pek piyasada kullanılmıyor galiba hep b tipi var.