34.5//3 gerilim trafosu yerine 33//3 gerilim trafosu kullanılması

Arkadaşlar,mutlaka ilgili fiderin anma gerilimine göre gerilim trafosu primer gerilimini seçmeliyiz.Ülkemizde 34,5 KV. fiderlerde gerilim ,çeşitli faktörler yüzünden 33 KV. ile37 KV arasında gezmektedir.Bizim dikkat etmemiz gereken sayaç çarpanıdır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İZOLASYON acısından bir sey olmaz . cunku 34.5 kv bir gerilim trafosu 33kv ve 31.5 kv baradada kullanılabilr ki kullanılıyor. yalnız buradaki onemli nokta bazı firmalar uyanıklık yapıp gerilim trafolarının degerini bir alt kademede secerek sayacın eksik yazmasını saglayabiliyorlar ki bu durumda oran konusuna dikkat edilmesi gerekir . sonucta oradaki bir anlık dikkatsizlik yıllarca sayacın eksik yazmasına neden olabilir.
sayaç eksik yazmaz
 
Merhaba;

Sayın aren ve Sayın genç arkadaş bu tip bir durumda sayacın hatalı ölçüm yapacağını söylemişler. Açıkçası bunun nedenini tam olarak anlayamadım. Yani sonuçta sayacın okuyacağı gerilim değeri çevirme oranı ile çarpılacak ki bu da yine 34,5 kV olacaktır. Bu nedenle hatalı ölçüm yapılmayacağı görüşündeyim. Neden hatalı ölçüm yapılacağını düşündüğünüzü açıklayabilirseniz sevinirim.

Saygılarımla.
 
Trafoların primer giriş gerilim kademeleri 28.5-30-31.5-33-34.5-36 kV.şeklindedir..Gerektiğinde kademe ayarları değiştirilebilir.Her kademe ayarı değişikliğinde gerilim trafolarına da değiştirmemiz gerekmediğinden bir problem yoktur.Sayaç eksik yazmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,904
Kullanıcılar
451,521
Son üye
mccan_

Yeni konular

Geri
Üst