36 v motor Hız Kontrol

mncnaa

Üye
Katılım
25 Ocak 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar arkadaşlar
Ben bisiklete elektrikli motor taktım bunu kontrol etmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim arkadaşlar.

Motorun özellikleride şunlar;
VDC
36 V
600 W
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selamlar, 36 V 600 W olduğundan emin misiniz? Bu voltaj ve akım değerinde bir motoru besleyecek bataryalar çok fazla ağırlık yapacaktır gibime geliyor.
Bisiklet yüklü haldeyken motoru denediniz mi? Yükte kaç amper akım çekiyor?
 
Bende böyle bir çalışma yapmayı düşünüyorum fakat elektrik-elektronik bilgim fazla yok. Şu an için veri toplama- ön hazırlık yapma aşamasındayım. Kafamı kurcalayan sorun motor hız kontrol devresi olayı. Bunu nasıl yapacağım. Bu konuda çalışma yapan arkadaşımız paylaşma yaparsa çok mutlu olurum. Teşekkürler.
 
48v
36v
24v kömürlü dc motorların hızkontrol modüllerini üreymekteyim hatta bisikletin sinyal ve kontak kontrollerinide aynı devre kendi yapmakta.
 
Peki ali rıza bey ben 24v kömürlü dc motor ve buna ait hız kontrol modülünü alsam ne kadara mal olur aşağı yukarı? Sizin elinizde var mı, yardımcı olabilir misiniz bu hususta? bunların dışında başka şeye ihtiyacım var mı (zincir,dişliler vb. şeyler haricinde)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,866
Mesajlar
921,134
Kullanıcılar
450,985
Son üye
berkoooo
Geri
Üst