ekipman seçimi etiketteki bilgiye göre yapılır.
etikette yazan değerle sizin hesabınızdaki değerin örtüşmemesinin nedeni şudur ;
P=1.732xVxIxcos fi
formülündeki P motorun milinden alınan aktif gücü gösterir.oysaki motorun kendi kayıpları da vardır buna ek olarak motor reaktif güç de geçer.yani şebekeden S dediğmiz görünür güç çekerler.
ekipman seçimi etiketteki bilgiye göre yapılır.
etikette yazan değerle sizin hesabınızdaki değerin örtüşmemesinin nedeni şudur ;
P=1.732xVxIxcos fi
formülündeki P motorun milinden alınan aktif gücü gösterir.oysaki motorun kendi kayıpları da vardır buna ek olarak motor reaktif güç de geçer.yani şebekeden S dediğmiz görünür güç çekerler.
hocam etiket değeri der ki 1.12 A çeker bu motor.bu nedenle 1.2-1.8 uygun değildir.ama motorun durumu,yaptığı görev,hassasiyeti vb göz önüne alın 1.2 yi de kullanabilirsiniz.
herhangi bir hesaplama dayanağım yok ama 1.12 A çeker bir motorun 1.2 A çektiğinde yanacağını zannetmiyorum.
ama dediğim gibi motorununz çok önemli bir noktadaysa ve risk alamam diyorsanız değiştirin.
0,37 kw için 1,2-1,8a termik büyük olur.Eğer 380vac bağlayacaksan koruma yapmaz motorun etiketinde yazan(bağlayacağınız voltaja göre akım değeri değişir 220Vac ve 380Vac)şimdi internetten bir liste buldum ve kontrol ettim 380Vac de 0,37kw motor için:1,03A yazıyor sizin termiğiniz 1,2A ve değeri yüksek motorunuzu korumaz!