380 V vana motorlari

ihtiram

Üye
Merhabalar çalıştığımız işletmede 400 KW su pompalarının çıkışında elektrikli vana motorları var.Ama bu sistemler bana çok karisik geldi.Bunların arıza tespitleri ve arıyorum işte siwic ayarları hakkında bilgisi olanlar elinizde dukuman olanlar varsa detaylı yardımcı olabilirmisiniz.Birde direk klemen bağlantısı olmadan motor gövdesine bir çeşit fisle bağlananlar var saygılar iyi forumlar

Vana motoru dediginiz servo valfler midir ? Proje ve ya foto gonderirseniz ya da urun kodunu gonderirseniz cok daha saglikli olur.

Eger servo valf ise 0-1 ve ya oransal olanlari mevcut.0 1 dedigimiz aldigi kontaga gore ac kapa yapan sistem,oransal ise pid kontrolludur.yani 4 20 ma ve ya 0 10 volt girise gore vanada oransal olarak ac kapa yapan sistemdir.

su pompalarının çikişinda değil pompa su gırışıne konulan reduktorlu vanadan bahsedıyor arkadaş sanırım

Kusura bakmayin telefonum bozuktu yazamadim.Konuyu hortlaticam.
Motorun projesini aticam size yarin.Calistigimiz isyerinde bize bu bolumu verdiler.Bir kac cesit daha vana motoru var.Gorevi sadece acma kapama ve bugun gorduklerimde bir su hattini kapayip aciyor Bir cesit plc var bu isi yaptiriyor.Motorun uzerinde mil var ustunde 4 tane sivic var ve ayriyetten 2 tane tork sivici dediler ondan var.Bu motorlarin arizalarini bulmak icin yardimlarinizi bekliyorum Saygilar

Saygideger ustalar tecrubeli arkadaslar.Bu ve bunun gibi motorlari kontrol eden bir cesit plc var.Cunku bazi su hatlari acilirken bazilari kapaniyor sistem bu sayede yikanip temizleniyor.Bu motor vananin uzerinde takili ve yanindan bir demir cubuk cikip cubugjn uzerinde acik kapali yonunu gosteren isareti donduruyor.kapaktan bakinca vananin yonunu gorsunler diyeymis.
Bu demir cubugun uzerinde sivicler var motor dondukce yarim ay seklindeki ayaklar acma veya kapama siviclerine basarak is yapiyor.Zaten projesinde var.Birde bana ordaki gorevlinin soyledigi eger motor zorlanirsa diger sivicler is yapmazsa onlarin yerini tutan tork sivicleri var.Simdi arkadaslar,
Ben sivic ayarlarini yapamiyorum.Cunku hic gormedim ve anlatanda yok.Bu vana motoru yandiginda komple uclarini yazarak degistirdim.Olmadi sarimdan gelen motor ayni ic baglantilari farkliymis.Bir usta geldi takti gitti.Yine sorsamda anlatan yok.Ben bu motor sistemini anlamak cozmek istiyorum.Allahin izniyle sizin yardimlarinizla.Yapamiyoruz diye alay ediyorlar.Simdiden tesekkurler.
Ben motorun dis ve ic fotolarinida cekip gondericem

Ekli dosyalar

• 1459664835036.jpg
    1459664835036.jpg
    292.5 KB · Görüntüleme: 21
Bahsettiğiniz vana motoru actuator sanırım aşağıdaki resimdekilerden birimidir?

Qyw7ZfbcF6z0gBriwKOxIc5H6Kfql6iBtEc2KJ2MV7wVTBYTpQ.jpg

Bir ara bende ortadaki modelden kullanmıştım bir chiller kule kontrolünde. Limitler doğru ayarlanmaz ise eğer içerisindeki hareketi sağlayan motor yanıyor.

Aynen bu motorlardan fotograf atiyorum.
Bu arada bu motorlar konusunda bilgi sahibiyseniz eger arizalari nasil bulunur sivicleri nasil ayarlanir ve sistemleri nasil calisir bilgi verirmisiniz

Motor bu bu konuda bilgi birikimi olan en ufak bir tecrubesi dahi olan arkadaslarin yardimini bekliyorum.Saygilar

Ekli dosyalar

• 1459684110522.jpg
    1459684110522.jpg
    213.9 KB · Görüntüleme: 16

Forum istatistikleri

Konular
130,330
Kullanıcılar
453,620
Son üye
recep.smssk

Yeni konular