380V tan 220V yapmak?

Buradaki bilgi paylaşımına hayranım valla:) Ne güzel çözümler yazılıyor (dalga maksatlı değil gerçekten)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sn. ertek68

şayet o hat üzerinde başka bir trifaze alıcı varsa onu tehlikeye atmış olursunuz yoksada sizin bahsetiğiniz yöntemde zaten makine tek hat yapmış oluyorsunuz..

bence olay budur ya tek yapar yada ayrı nört çeker nede makineyi tehlikeye atar nede hattı toprak nasılsa kullanıcak onu dediğiniz gibi yapsa olur
 
sn. ertek68 şayet o hat üzerinde başka bir trifaze alıcı varsa onu tehlikeye atmış olursunuz yoksada sizin bahsetiğiniz yöntemde zaten makine tek hat yapmış oluyorsunuz..
Sn. korkmaz_design eğer makinanın kumandası kendi üzerindense zaten nötr olmak zorunda kontaktör bobini, sinyal lambası için (Tabi makina sadece pako şalterle çalışan antika tiplerden değilse ki bu makina yeni...) Yok eğer kumanda ana panodansa, o zamanda o kablonun başka bir makina ile paylaşılması pek mümkün değil......
 
Yeni getirdiğim ağır tip torna makinasında 220 voltluk motor var.ancak fabrikanın elektriği 380volt.bunun için ne yapmam gerekir? Motoru mu değiştirmeliyim yoksa başka bi çözüm var mıdır?

Arkadaşlar !
Soruyu ve verilen cevapları okudum, açık konuşayım şaşırdım kaldım.
yaaz isimli arkadaş gayet açık yazmış, fabrikanın elektriği 380 v. diye. Burada fazlar arası 220 olabilir, motorun içini aç bağlantıları değiştir gibi çok saçma cevaplar verilmiş.
yaaz isimli üyemiz büyük ihtimalle elektrikçi değil. Fabrika elektriği 380 v. olur diye duymuş, elindeki motor da 220 v. olunca ne yapması gerektiğini soruyor.
Verilmesi gereken cevapta şu olmalıydı ;

Sayın yaaz arkadaşım !
Fabrika elektriği 3 fazdır ve 3 fazda 380 v. yapar. Sizin fabrikada kullandığınız aydınlatmadaki ampüllerde 220 voltdur. Aynen lambaları bağladığınız gibi bir faz ve bir nötr verirseniz 220 v. olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,905
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst