devir hız bekçisi kullanabilirsin.slm arkadaslar bır sensor le 380vac motorun mılını okutmak ıstıyorum motor mılı dudugunda harıcı calısan motorlarda var onları devre dısı bırakmasını ıstıyorum nasıl yapabılırım.
motorun mılı donup donmedığini anlamak için boyle bır sıstem lazım motorun mılı donmıyorsa dığer motorları tum sıstemi kapanmasını ıstıyorum ama yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkur ederım.Mil okutma ve durdurma nasıl oluyor tam olarak ne istiyorsun bu motorun kontaktörüne diğer motorları bağla bi nevi uzaktan kontrollü anahtar gibi.
Motor kontaktörle kumanda kontrol edilir önceki mesajımda yazdığım gibi.. kontaktör buraktım motor durur buna bağlı olan diğer cihazlar/kontaktörler da dururMil okutma ve durdurma nasıl oluyor tam olarak ne istiyorsun bu motorun kontaktörüne diğer motorları bağla bi nevi uzaktan kontrollü anahtar gibi.
oncelıkle cevap yazdığın içın tşk ederım ben galıba ne demek ısdedığımı anlatamadım benım redıktore bağlı 1ad 380v motorum var bu motorun mlı eğer durursa bana uyarı verecek bunu hangı mazemelerle nasıl yapabılırım ucuzundan.Motor kontaktörle kumanda kontrol edilir önceki mesajımda yazdığım gibi.. kontaktör buraktım motor durur buna bağlı olan diğer cihazlar/kontaktörler da durur
bir önceki mesajıma baktınmıoncelıkle cevap yazdığın içın tşk ederım ben galıba ne demek ısdedığımı anlatamadım benım redıktore bağlı 1ad 380v motorum var bu motorun mlı eğer durursa bana uyarı verecek bunu hangı mazemelerle nasıl yapabılırım ucuzundan.
slm devır bekçısını kullancam ama baska cıhazlarada gerek varmı sadece devır bekcısıyle olurmu nasıl yaparım.bir önceki mesajıma baktınmı
Dönme hızı sensörleri (Devir bekçisi)
incelersen ne yapman gerektiğini anlarsın
kullanacağın marka modele göre değişebilir. ben kısaca örnek vereyim kumanda sistemini devir bekçisine bağlı olan röle üzerinden devreni kurarsın. devir bekçisi ayarladığın devir alt değer veya sıfır olması gibi durumlarda röleni bırakır veya çeker rölenin NC NO kontaklarıyla işini görür. sen biraz düşünürsen belki daha kolay bir yöntem bulabilirsin .kolay gelsinslm devır bekçısını kullancam ama baska cıhazlarada gerek varmı sadece devır bekcısıyle olurmu nasıl yaparım.
TEŞEKKUR EDERIM.kullanacağın marka modele göre değişebilir. ben kısaca örnek vereyim kumanda sistemini devir bekçisine bağlı olan röle üzerinden devreni kurarsın. devir bekçisi ayarladığın devir alt değer veya sıfır olması gibi durumlarda röleni bırakır veya çeker rölenin NC NO kontaklarıyla işini görür. sen biraz düşünürsen belki daha kolay bir yöntem bulabilirsin .kolay gelsin