3D Yazıcı Kendi Tasarımım(Aktif Forum)

DLP mi FDM mi SLA mı


  • Kullanılan toplam oy
    8

AliMU

Üye
Katılım
2 Ağu 2017
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
29
Öncelikle herkese SELAMUN ALEYKÜM. 40x40x40 baskı boyutlu, çift extruderli, MKS veya Biqu kartlı olmasını düşünüyorum. 3D yazıcı yapmak için 3D yazıcıdan çıkmış parça alma kadar saçma bir şey yok. Kendi tasarımımı nasıl yaparım? Cevap verip bilgilendirirseniz memnun olurum. Şimdiden TEŞEKKÜRLER.
Bu arada kaç cmlik miller gerekir felan malzeme konusunda yardımcı olrsanız sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Projenizde başarılar dilerim.

Plastik baskı için sanırım sahibinden com'da kişilere ait ilanlar görmüştüm. Baskı için gerekli çizim dosyalarınızı hazırlayıp gönderince size basılı parçayı gönderiyorlar. Aynı işi yapan firmalar da var. Ya da CNC'de alüminyumdan işletebilirsiniz, sanırım daha pahalıya gelir.

Kullanılan alüminyum sigma profil, çelik miller gibi mazemenin hesabı yok. Örneğin, genelde 20-25 cm x 20-25 cm büyüklüğünde yazıcılarda 20x20 mm alü sigma kullanılıyor. Ben 30x30 yazıcı yaptığım için zayıf olmasın diye 30x30mm sigma profil kullanmıştım. Yapılan örnekleri inceleyip seçimlerinizi yaparsınız. Kesitleri ince seçerseniz makine çalışırken esner, baskı kalitesi düşer. Gereksiz yere kalın seçerseniz daha fazla harcama yapmış olursunuz.
 
Son düzenleme:
Sağolun soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ancak ben şunu demek istiyorum. 3D yazıcıdan çıkan hazır parçalarla yapmak yerine kendi elimde olan eski yazıcı parçalarıyla yapmak mümkün müdür? Tekrardan teşekkürler.
 
eski yazıcı parçalarıyla yapmak mümkün müdür?

Sanırım kağıda çıktı alan yazıcıları kastediyorsunuz. Bu konu farklı bir başlıkta tartışıldı. Kişisel önerim satılan malzemelere göre 3D yazıcınızı tasarlayıp, uygun ürünleri almanız. Örneğin eski yazıcıdan çıkan motorun torku düşük kalabilir, şekli farklı olduğu için montajı zor olabilir vs. Ayrıca sizin makineniz büyük olacak bu nedenle eski parçalar daha da sıkıntılı.
 
Sağolun bilgilendirdiğiniz için. İlerideki gelişmeleri yazabilirsem buraya yazarım
 
Arkadaşlar, şimdi kart araştırması yapıyordum. Dokunmatik Ekran seçeneği de varmış MKS Base v1.5 in TFT32 diye bir ekran. Kendimiz ekrana istediğimiz kodu yazabiliyormuşuz. Bir de extruder olarak hexagon 1.75 mm seçicem. İnşaallah hayırlısı olur. Görüşlerinizi bekliyorum.
Bu arada tek extruder da dual olabiliyormuş. Bunu nasıl yapabilirim bilen var mı?
Galiba servo HS 422 ile oluyormuş. Ama çok zahmetli bence direk çift extruder daha pratik olabilir.
Daha kolay bir yöntem buldum bu linki izleyebilirsiniz. Elmas kafalı hotend kullanıyor ve renkleri karıştırıyor.
Ayrıca bakınız.
Bir de prometheus diye bir sistem varmış.
bu video kafamı karıştırdı. FDM mi SLA mı DLP mi?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sorularınızın bir kısmına yanıt alamayabilirsiniz. Bunun nedeni ben ve arkadaşların ilgisizliği değil. Yazmak istemeyen veya zamanı olmayan da olabilir, aslolan gönüllülük. Forumda az sayıda 3D yazıcı yapan arkadaş var ve her birimiz daha çok kendi yaptığımız modeli tanıyoruz. Örneğin silikonlu ısıtıcı tablayı ilk kullanacak olan siz olabilirsiniz.

400x400 mm ısıtıcıyı 4 adet 200x200 mm ısıtıcı gibi düşünürsek fiyat uygun görünüyor. Aklıma takılan ise küçük baskılarda bile tüm alanı ısıtmak zorunda kalacak olmanız, Elektrik tüketimi fazla olacaktır. İkinci ve daha küçük bir ısıtıcı almak çözüm olabilir. Cam veya alü tabla kullanırsanız, ısıtıcı ile aynı boyutlarda olması da uygun olur. Aksi takdirde yine büyük bir alan ısıtılmaya çalışılmış olur ayrıca tabladaki sıcaklık farkları alüminyumda eğilmeye, camda (temperli değilse) ise belki kırılmaya yol açabilir.

Küçük sayılabilecek baskılar saatlerce sürdüğüne göre ve sizin tabla büyüklüğünü de göz önüne alınca, günler boyu sürecek baskıları ve hata halinde başa dönmeyi de göze almışsınızdır.
 
Son düzenleme:
Sağolun teşekkür ederim. Bu cevabınıza göre ısıtıcı tabla bulmaya çalışacağım fakat mega prusa i3 yapımında adam silikon ısıtıcı diye yazmış ancak anlamadım fotoğrafında ise (heralde silikon tabancadan çıkarmış) 4 tane ısıtıcı var heralde (link:http://www.instructables.com/id/Mega-Prusa-i3-Rework-8-x-Build-Volume/). Peki istediğim bölgeyi ısıtan tabla var mıdır acaba? Mesela tablanın altına 4-5 tane ısıtıcı takıp istediğimi çalıştırıp çalıştırmama seçeneği olabilir mi? Tekrardan teşekkürler. Bu arada arka arkaya fazla mesaj attığım için özür dilerim araştırırken heyecanıma yenik düşmüşüm.
 
FDM türü bir yazıcı yaparak PLA flament kullandığınızda ısıtmalı tablaya ihtiyacınız olmuyor.
ABS flament kullandığınızda ısıtıcı tablaya ihityacınız olacaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,832
Mesajlar
930,569
Kullanıcılar
452,658
Son üye
yılmaz_yılan
Geri
Üst