4-20 mA sensör ve panel

Tolga Emre

Üye
Merhaba,

Elimde 2 kablo ile çalışan 4-20mA bir sensör mevcut. Sensör arıza yaptığı için değiştirmek istiyorum fakat elimde bulunan, 3 kablolu bir 4-20 mA sensör.

Elimdeki 3 kablolu 4-20mA sensörü, 2 kablolu panele nasıl bağlayabilirim?

Sensör pahalı olduğu için gerekirse harici bir devre kurabilirim

Merhaba,

Elimde 2 kablo ile çalışan 4-20mA bir sensör mevcut. Sensör arıza yaptığı için değiştirmek istiyorum fakat elimde bulunan, 3 kablolu bir 4-20 mA sensör.

Elimdeki 3 kablolu 4-20mA sensörü, 2 kablolu panele nasıl bağlayabilirim?

Sensör pahalı olduğu için gerekirse harici bir devre kurabilirim
ek resim de 0-10 vdc basınc sensörü buna benzer bağlantı yapmalısın arkadaşın dedeği gibi sensör etiketini paylaşırsan kullanma kılavuzunda yazar kesin yada etiket te hangi uçlar nasıl bağlanmalı ordada yazar bazı sensörler de resim paylaş yardımcı olalım...

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü.png
    Ekran görüntüsü.png
    50 KB · Görüntüleme: 18
Merhaba.

Aslında temel mantık hepsinde aynı. ekli resimde 2, 3 ve 4 telli sensörler için (4...20mA çıkışlı) bağlantı şeklini gösterdim. dikkat edilmesi gereken konulardan biri, sensörün 24V beslemesi eğer doğrudan PLC'den alınıyorsa, PLC ile panodaki 24V DC için güç kaynağı aynı olmalı.

Ekli dosyalar

• 2-3-4 telli sensör bağlantısı.png
    2-3-4 telli sensör bağlantısı.png
    12.1 KB · Görüntüleme: 10
3kablo 4 kablo farketmemeli . aslolan plcde yaptığın parametre . zaten 4 20 ma üreten bir ucumuz var o uç gidecek plcye girecek çıkacak eksiye gidecek yada başka bir kanal kullanırsan orya ..
bazı sensörler izole çalışyor bazıları direk . izole çalışıyor dediğim ayriyeten bir powere ihtiyaç duyuyor ama butun mesele 4.20 ma akacak ucu plcnin kontağından geçirmek. aslında çok kaba bir tabirle ama çok kaba bir tabirle ampermetre mantığında düşün ..

Forum istatistikleri

Konular
129,922
Kullanıcılar
452,825
Son üye
yemresokmen

Yeni konular

Geri