4.5 voltu 1.5 volta düşürme

Bu şekilde yaptım ustam. 5.7 volt 4 v düştü. Normalde dediğinize gore 2.2 V düşmesi lazımdı. Diyotları dogru bağladım.

Nasil oldu tam anlamadom diyota 5.7 volt girdiniz 4 volt dustu kalan voltaj 1.7 volt mu oldu?

Bu sekilde anladim ama? 1.7 volt sikinti olusturmaz dusuncesindeyim yukunuz motor oldugu icin. benim dusuncem acaba sarj cihazi motoru calistirmaya gucu yetecek mi? deneme yapmadan bilemeyiz. yada aletin pilde ne kadar akim çektiğini olcmeliyiz.

Yada dediginizden ikinci cikarttigim anlam, 5.7 volttan diyotlardan sonra 4 volta dustugudur.

Hangisi? kullandiginiz diyotlarin esik gerilimi dusuk olabilir. hizli diyot olabilir.

2. anlam doğru. Kullandıgım diyotlar 1n4007 diyot. 5.7 volttan 4 volta düştü yani eldde ettiğim gerim 4v.

Cikista yuk olmadigi icin voltaj okuyor olabilirsiniz yuk olarak bir direnc baglanirsa dusebilir.

5.7 volt ise 4 degil 5 diyot kullanilmali.

5 diyot kulladım üstadım 4 volta düştü. Nasıl bir direnç takayım önce deneyelim.

Hocam voltaj dusuk siz 1 k direnc takip denermisiniz kahve siyah kirmizi altin

gerilim bölücüyle olmaz mı bu iş? yani sadece direnç kullanarak

Paralel baglanscak motor hatiri sayilir akim cekecegi icin eşdeğer direnc dusecek bu nedenle olmaz.

Motor akimi olculup direnc uzerinee harcanacak guc hesaplanip seri direncle belki calistirilabilir. direnc wattli cikacaktir. denemek lazim.

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri