4-borulu fan coil sistemleri

Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba

Önümüzdeki ay Rusyada yapılacak olan bir otel projesinde görev alıcam. Otelde 4 borulu fan coil sistemi ve havalandırma mevcut. Daha önce hep 2 borulu sistemlerde çalışmıştım. 4 boruluda dikkat etmem gereken özel noktalar varmıdır? Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşım 4 boru derken ısıtma dönüş ve soğutma dönüş borularıyla beraber olan ünitelerdenmi bahsediyorsun.Biz busistemi kullanmaktayız hem ısıtma hem soğuma amaçlı 4 borulu.Nasıl bir sistem biraz daha açarmısın.
 
evet 2 bataryalı sistemlerden bahsediyorum. Isıtma ve soğutma devreleri farklı. Kontrol için 3 yollu vanalar kullanılacak. Gizli tavan tipi fan coiller kullanılacak. Montajında falan dikkat edilmesi gereken noktalar varmıdır. Yer tipi 2 borulu fan-coil montajı yapmıştım onlarda 3 yollu vanalıydı ama 4 borulu sistemler akkında hiç uygulama tecrübem yok. Bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
atillaaktas61 arkadaşım bu konuda sana bağlantılar için özel bir önerim yok ama tavan içerisine takılacak olan ünitelerin ilerid sorun çıkartmasını istemiyorsan drenaj hatlarına çok dikkat etmen gerekiiyor suyun akışkanlığını iyi ayarlamak lazım benim en çok sıkıntı çektiğim konu budur tavan tipi fancoilller için en önemli budur. kolay gelsin sana .:D
 
merhabalar,4 borulu sistem demek 2 soğutma 2 ısıtma borusu demektir.2 li gruplardan birer tanesi gidiş diğeri dönüştür.bunlar ayrı ayrı radyatörlere girer.Bu tür fan coillerde ısıtma ve soğutma radyatörleri ayrı ayrıdır.Yani soğuk su ile sıcak su asla birbirine karışmaz.yazın çillerle soğutulan su işyerlerindeki fan coillere gönderilir,bu esnada sıcak suda sıcak hatta durağan bi şekilde sabit bekler.Soğutma suyu sirkülasyon pompalarıyla hareket gördüğü için fan coilde aktif olarak girer ve çıkar.Tabii bu anda işyerindeki oda termostatı soğutma konumunda olmalı.Zaten sıcak ve soğuk hattın çıkışında birer tane çift yollu vana vardır.Yazın soğutma kışın ısıtma vanaları oda termostatındaki yaz-kış ayarlarından devreye alınır.Ayrıca geri dönüş hatında çift yollu vanadan hariç dinamik balans vanası vardır.Bu ise hattaki tüm fancoillere aynı basınç girmesini sağlar.
 
ayrıca dinamik balans vanası,2 yollu vana 2 li borunun geri dönüşüne bağlanır.Geliş hattına ise normal küresel vana,pislik tutucu bağlanır.Kalorimetre kullanılıyorsa(hangi işyeri kaç mwh lik kalori kullanmışsa,birim başına yani)oda geri dönüş hattına bağlanır.Tesisatta dikkat edilmesi gerekenlerse;tesisat borularında normal çap düşümlerine dikkat,boruların izolasyonuna(terlemeden dolayı damlama oluşur) dikkat,hava yapmaması için otomatik purjör kullnmak,boruları gezdirmeden en kısa yoldan montajlamak,drenaj hattına gereken eğimi vermek,drenaj hattına s yaptırmak(koku oluşmaması için),fancoili su terazisiyle asmak.Sıcak soğuk 2 yollu vanalar elektrikli selonoid bobinlerle açar,kapatır.Bunlar ters takılırsa soğutma veya ısıtma yapmaz.Genel olarak bu konulardır arkadaşım.Umarım yardımcı oldum...
 
merhaba arkadaşlar ben fan coil'i duyalı daha 2 gün oldu doğalgazcıda çalışıyorum bi otel için bu sistemi düşündüler banada araştırma yapmamı söylediler araştırma yaptım ama fazla bilgi bulamadım bana fan coil hakkında bigi verirmisiniz boru hesapları nasıl yapılır bir dış üniteye kaç tane iç ünite bağlanır bu konular hakkında bilgi verirseniz sevinirim msn adresim [email protected] yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
merhaba arkadaşım,fan coile dış ünite takılmaz.Ve kaç tane bağlanır dersen bu sarfiyatla alakalıdır.Fan coil girişleri genelde 3/4 dür.Ama fazla güç istenen yerlerde çap haliyle değişir.İki borulu ve 4 borulu sistemle çalışırlar.2 borulu sistem 4 boruluya göre zayıftır.Bu zayıflık kendini en çok mevsim geçişlerinde gösterir.Yukarıdaki diğer yazılarımda daha teknik detayları okuyabilirsin arkadaşım..
 
fan-coil cok basit bir sistemdir.4 boru 2 soğuk gidiş dönüş 2 sıcak gidiş dönüş. oda termostadı bağlmak istiyorsan sıcak ve soğuk girişlerine motorlu vana bağlarsın.termostattan sinyal verirsin sıcak açtığında sıcak su döner arkasındaki motor çalışır serpantine üfler havalandırmadan sıcak hava gelir. soğuk açtığında sıcak vanası kapatır soğuk devreye girer soğuk üfler bu kadar basittir.
 
merhabalar bn iklimlendirme ve sogutma 2.sınıf ögrencisiyim bitirme ödevim yani tez ödevim 4borulu fan coil sistemi yapmam gerekıo yardım edecek arkadalar abilervarsa ulaşmaları mümkünü acaba ( [email protected] )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,809
Mesajlar
920,669
Kullanıcılar
450,903
Son üye
CCNRR

Yeni konular

Geri
Üst