4 Eksen CNC Yapmak İstiyorum

binox2008

Üye
Bana Tafsiye Edebileceğiniz.
CNC programı
konrol kartları
servo motorları
birde otomatik takım değiştirmek için ne gereklidir.

Öncelikle 3100x2100

Takım değiştirmede ben genel anlamda kontrol kartı tavsiye etmiyorum ucuz cnc kontrol ünitelerinden alırsan kendi belleğindeki takım değiştirme makrolarından ve bir çok röle çıkışından faydalanırsın. Servo motorlara gelince kullanıcağın sistem vidalı mil ise 10 hatvede 750 watt yeter 32 hadve ise 1.5 kw yeter tabi döner somun gerekli kramayer ise redüktör varmı kaç mod kullanıcaksın , pinyon çapı nedir pek çok şeye göre değişir.

Bende İlk defa deneyeceğim.Çeşitli firmalara Otomasyon Panoları yapıyoruz. Ben Hızlı bir şey olmasını istiyorum. İlk denemem Olacak Sizin Tafsiye Edeceğiniz Mil,linear kızak,servo yada step motor. 3000x2100 işleme alanı düşünüyorum. Bizde Mazak Turbox48 Lazer var BU makina 2500x1250 işleme alanı var

hız ve hassasiyet aynı anda istersen y ekseni yani alt milleri iki adet 32x32 vidalı mil ve döner somun kullanıp 7 NM servo motor kullanırsan hem boşta bir arabayı çekersin hemde iyi hızlara ulaşırsın. köprüde ise 25x25 ve döner somun yeter. Yüksek hatve mil ve somunlar pahalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…