4 eksen kontrol kartı bağlantıları nasıl olacak

tekrar merhaba buradaki spinlde rölesi ve diğer röleden nasıl çıkış alabilirim
sadece kuru kontak yapsın yeter
mach3 de ayarlarım nasıl olmalı ?

ve bu kartta yapmak istediğim diğer bir şey ise
start ve stop butonlarını dışarı dişardan birer buton ile yapmak istiyorum

aşağıdaki ingilizceyi anlayacak kadar bilmiyorum

6. The connection to the emergency stop and start button.
1) Connecting the starting and stopping button, if you intense to go through the input port of the circuit board. Then connect a gnd line and a conventional input port line. It is proposed to use the normally open switch. Then do the following settings on the software. Firstly, active and define the OEM Trigger, in order to control the OEM button. Secondly, set the function codes like this, starting 1000, suspended 1001, stop 1003, F+ 108, F- 109. You can check the other function codes from the MACH3 OEM code. You can do as follows, P11 and GND are connected to a switch, P12 and GND are connected with a switch, P11 is starting, P12 is stopping.

web.jpg

ve bu kartta yapmak istediğim diğer bir şey ise
start ve stop butonlarını dışarı dişardan birer buton ile yapmak istiyorum

aşağıdaki ingilizceyi anlayacak kadar bilmiyorum

6. The connection to the emergency stop and start button.
1) Connecting the starting and stopping button, if you intense to go through the input port of the circuit board. Then connect a GND line and a conventional input port line. It is proposed to use the normally open switch. Then do the following settings on the software. Firstly, active and define the OEM Trigger, in order to control the OEM button. Secondly, set the function codes like this, starting 1000, suspended 1001, stop 1003, F+ 108, F- 109. You can check the other function codes from the MACH3 OEM code. You can do as follows, P11 and GND are connected to a switch, P12 and GND are connected with a switch, P11 is starting, P12 is stopping.

Ekli dosyayı görüntüle 14788
@akyele arkadaşım, input pinlerinden GND ve P11 yazan yere normalde açık kontaklı (NO) bir buton bağla ve bu butonu mach3 ayarlarından START butonu ayarlayalım, ardından GND ve P12 yazan yere yine normalde açık kontaklı (NO) bir buton bağlayalım ve mach3 ayarlarından STOP olarak atayalım birde acil stop butonu ayarlayalım; bunun içinde, GND ve P13 klemenslerini kullanalım, yine mach3 ayarlarından bu butona da ESTOP pinini ayarlayalım... güzel bir kontrol panosu olur.... ayar konusunda sorun olursa siz butonları ayarlayın daha sonra haber ederseniz mach3 ayar konusunu da burada paylaşırız bilmeyen arkadaşlarımızda öğrenmiş olur... her ne kadar özel mesaj ile ücretli cevaplar yazanlar olsa da ara sıra da ücretsiz paylaştıklarıda oluyor işte... (anlaması gereken kişi anlamıştır ne demek istediğimi... )

Son düzenleme:
teşekkürler Mehmet bey
mach ayarlarını yaptıkdan sonra burda paylasacam
bu kartta spindle işini halledemedim
Cycle start dediğimde VDF sürücüden gelen uçları kuru kontak yapacağım klemensler neresi hangileri
su soğutmayıda bu kart ile kontrol etmek istiyorum

teşekkürler Mehmet bey
mach ayarlarını yaptıkdan sonra burda paylasacam
bu kartta spindle işini halledemedim
Cycle start dediğimde VDF sürücüden gelen uçları kuru kontak yapacağım klemensler neresi hangileri
su soğutmayıda bu kart ile kontrol etmek istiyorum

Kartda Pwm çıkışı da var, normal çıkış da, röle çıkışı da var. Üstte görünen 4 adet 3 lü klemens var. En sağdaki 3lü klemensin 3 pini de ayrı ayrı output. Ama diğer her bir klemens bir röleye bağlı Relay On-mid-Off yazan yer. 2,3 ve 4. Pinlere bağlı görünüyo bu üç röle.

Mach 3 ayarlarındanda hazırda istediğiniz ayar yoksa basit bi brain ile çözebilirsiniz işi. IO ları istediğiniz gibi işletebilirsiniz brain ile. Soğutmayı da macroya verebilirsiniz. Şuan bakamadım var mı yok mu hatırlamıyorum ama eğer varsa basitçe Mach ın ayarlarından halletmeye çalışın yoksa arayüzü kurcalayın biraz, belki dijital butonlar da işinizi görebilir veya işinize yarayacak şeyler bulabilirsiniz, en son çare macrolarla, brainlerle çözebilirsiniz biraz daha zor gelebilir çünkü size bunlarla uğraşmak.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

@akyele resimdeki kırmızı işaretli yer sizin yapmak istediğiniz olayı çözecek yer. Yani Relay control yazan yer; spindle çalıştığında (M3 yada M4 komutu ile) röle çeker ve VFD ye çalış komutu gönderir( kablo bağlantısını yapmak şartı ile :) ) ta ki M5 komutu gelene kadar, M5 komutunu görünce bu röle bırakır... yani VFD durur dolayısı ile spindle durur... bu işlem için sizin kartta mevcut olan 3 röleden en sağdaki olanı yani P4 pinindekini ayarlayalım, bunun için resimdeki menüye gelip Relay control kısmına M3 output # ve M4 output # kısmına 4 yazalım, bizim spindle çıkışımız hazır oldu, gelelim ikinci röleye yani soğutma motorunu çalıştırmaya, eğer soğutma motoru 220 ile çalışıyor ise tavsiyem; bir adet 24 volt kontrollü kontaktör almanız. röle ile kontaktörü çektirip motoru çalıştırmanız daha mantıklı kartı korumaya almış olursunuz... şimdi aynı işlemleri bunun için de yapalım resimdeki ikinci bölüm olan Flood Mist Control olan yer yani soğutma sıvısı yada havası kontrol kısmı, bunun için iki komutumuz var genellikle biri hava biri sıvı için kullanılır M7 ve M8 komutları, ikisini de iptali içinde M9 kullanırız... biz sadece bir motor kullanıyoruz anladığım kadarı ile onun için M7 ve M8 çıkışları için ortadaki röleyi yani P2 yi seçelim, bunun için resimdeki menüde M7 Output # ve M8 Output # yazan yerlere 2 yazalım böylece 2.pini bu işleme ayırmış oluruz. ayarları kaydedip deneme yapmak için MDI kısmına girelim oradaki kod satırına M3 yada M4 yazıp enter yapalım VFD dolayısı ile spindle çalışacak, M5 enter yapınca VFD ve spindle duracak... yine M7 veya M8 yazıp enter dediğimizde soğutma motoru çalışacak, M9 yazıp enter yapınca soğutma motoru duracaktır.... kolay gelsin..

Ekli dosyalar

• Yeni Bit Eşlem Resmi (2).jpg
    Yeni Bit Eşlem Resmi (2).jpg
    101.8 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
rica ederim arkadaşım, sorun çözüldü mü? sanırım kontrol olayında problem kalmadı??? sonucu paylaşırsan sevinirim..

sorunu sizin yardımlarınızla çözdük sayılır
evdenki bilgisayarda bu denemeleri yapıyorum
fakat bir sorun çıktı bu bilgisayar 64 bit , mach3 de 32 de ancak çalışıyor
32 bit bir bilgisayar alıp öyle devam edeceğim
sonucu burda paylaşacağım

Sorun yok Mach3 64 bit de de çalışır. Sitesinde yaması var indirip kurun problem kalmaz. ...

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,704
Kullanıcılar
452,408
Son üye
octaiceri

Yeni konular

Geri