4 Eksen Test

@m_senturk , temel eğitimin nedir , düzeyi nedir ?

Benim verdiğim resimdeki yol ile senin verdiğin resimdeki yol aynı mı ?
Hadi benden korkmuyorsun bari Allah dan kork ...

eğitim düzeyim yetecek kadar abi ben programı kurdum ve yerini felan değiştirmedim. kurdum masaustunden kısayoluna tıklayıp çalıştırdım hepsi bu. senin gösterdigin yolda sc ye ait dosya klasör yok. kurarkende program nereye kuracaksa o yol vardı ve ben hiç dokunmadım next next deyip kurdum. abi biz neden anlaşamadık seninle bu konuda
 
Beni dinlemediğin daha doğrusu yazdıklarımı okumadığın için.
Solidcamin nereye kurulduğunu sormadım.
Ayarlarında gpptool yolu neresi diye sordum.
Sen ne cevap yazdın ?

Sc ayarlarında gpptool satırında sağda aşağı açılan imlece tıkla orijinali de senin yazdığın da orada gözükür.
Sen ne yazarsan yaz orijinalin olduğu yere bakar.
Orijinal satırı seç ve gpptool uda oraya yapıştır.

------
Eğitim düzeyi sorusunu bile yanlış algıladın ve olumsuz cevap yazdın.
Ona göre açıklama yapacaktım ama nasip meselesi işte.
Neyse ki hakaret değil de çözüm için yazdığımın farkındasın ...

Kısayoldan çalıştırma önce solidworks çalıştır sonra sc .
 
gpeker2003 önceki konulardan bunu buldum ama programdaki "Operator>Edit Button Script" kısmını bulamadım? tam olarak nerede o menu? zamanın olursa fotograf koyabilirmisin? teşekkürederim.
 


@m_senturk Eğer menuler sende görünmüyorsa, c:\mach3\"profil adı".xml dosyasını notepad de açıp <MenuOff>1 parametresini kontrol et. 1 rakamını 0 (sıfır) yap. Tabi yaparken mach3 programı kapalı olsun.
 

sanırım sürümle alakalıymış. Mach3Version3.043.066 bu sürümü yukledim soyledigini buldum. bu mach 3 ayarlarını yedeklemek için profiladi.xlm dosyasını almamız yeterli olur mu?
 
@KAZIMUGUR abi mach3 ü öğrenmek için kurcalıyorum yeni versiyonu yukledim ama nedense sacma sapan simulasyon cıkıyor. I ve J ye gelince buyuk daireler cıkıyor. resim ekliyorum bunun sebebi nedir ki?

cam bu;



ama mach3 programında böyle görünüyor..

 

videonun başındaki gibi once köşeleri alıp sonra y ye paralel silindir kazımayı nasıl yapıcaz ? bende sürekli 4. eksen çapı yanlış diyor. yuzeyden mi işlicez yoksa profil olarak mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…