ozgurece-TA3HGU
Katılımcı Üye
1) PPM-ULA ile değer doğruluk testi.Hocam bu test için sizin yönergelerinizi bekliyorum.Çalışmalara başlayalım mı yavaş yavaş.Önce dediğiniz gibi skala değerlerinin kayıtlarını mı yapacağız?
Ben bu videoyu izlerken ölçüm yaptım -3dB değil. -12dB e yakın bir seviyede.Zaten youtube a yüklenen müzikler de hiç doğru kayıt seviyelerinde olmuyor.
Buradaki ölçüm parametreleri yu tub ses ayarı ve PC ses ayarları ile değişim gösterir.Tamam teşekkürler hocam ben bunlar için bir çalışmaya başlarım.
Ben bu videoyu izlerken ölçüm yaptım -3dB değil. -12dB e yakın bir seviyede.Zaten youtube a yüklenen müzikler de hiç doğru kayıt seviyelerinde olmuyor.
Benim cihazlarda PPM girişleri hep 1V 0dB olarak ayarlı olduğu için müzik yayınlarını PPM de görüyorum.Hatta bu müziklerin ölçümlerinden önce 1kHz 0dB de PPM imimzin sarı ledi yandığını görüyorum.Ondan sonra aynı giriş ve çıkış ayarları ile youtube veya dijital müzik kanallardan dinlediğim müziğin seviyesini görebiliyorum.Buradaki ölçüm parametreleri yu tub ses ayarı ve PC ses ayarları ile değişim gösterir
Hocam bu frekans karakteristik testi bize neyi göstermiş oluyor.Ayarlar resimdeki gibi mi olacak?Frekans karakteristiği testi amatörler için anlaşılmaz bir testtir. Sadece profesyonel kişiler anlayabilir. Eğer yapmak istersen beleş sinyal jeneratörü programı ile 12kHz e kadar yapabilirsin. Daha yüksek frekansları o programla sağlıklı üretemediğini de videoda ifade edebilirsin.
Frekans testi bizim PPM in tüm frekans bölgesindeki frekansları da eşit ölçebildiğinin testidir.Hocam bu frekans karakteristik testi bize neyi göstermiş oluyor.Ayarlar resimdeki gibi mi olacak?
Gülşen KUTLU 'yu dinledim gayet güzel söylüyor.Gırtlakları çok iyi yapıyor.Beğendim.Telife takılmaz umarım.
Yani bu süpürme sırasında her frekans geçişi bizim ayarımıza göre -3dB i göstermiş olacak.Frekans testi bizim PPM in tüm frekans bölgesindeki frekansları da eşit ölçebildiğinin testidir.
Örneğin bir müzik eserindeki herhangi bir frekanstaki bir müzik aleti.
Diyelim ki ÇASS diye vurulan ve 8kHz ten 15kHz e kadar frekans üreten bir zil kayıttaki seviyesi nedir.
Eğer ölçü aletimiz yani DIN PPM bu frekansları doğru ölçemiyorsa, ve TONTON MAİSTER seviye az diye seviyeyi yükseltiyorsa kayıt yanlış olacak demektir.
Ekli dosyayı görüntüle 97121
Ayarlar böyle olacak.
Dolayısı ile hem PPM-ULA da hem de bizin DIN PPM de -6 seviye yi görmelisin.
Ben yavaş modunu işaretledim. Çok yavaş olursa bir üst kademedeki hızlı kademeliyi seçmelisin.
Eğer kademe ayarı 5 sn ise tam olacaktır.
BİR DAKİKA:
Bizim PPM de -6db noktası bulunmuyor. Ölçüm yanlış olur. -3db yapmalısın.
NOT:
Telif olayı için eğer bir müzik eseri çalıyorsak...
Kendi sesimizle şimdi yu tubdan bir eser dinleyelim dersek, utanmadan müzik çalarken de üzerine konuşup birşeyler anlatırsak, o zaman pek ilgilenmezler.
Çünkü orada müzik değil bizim ağzımızdan çıkan laflar ön plana gelecektir.
Zaten böyle bir testin amacı insanlara müzik dinletmek değil, teknik olarak bir şeyler anlatmaktır.
Bu yüzden sana DİKKAT!! yazmıştım.Yani bu süpürme sırasında her frekans geçişi bizim ayarımıza göre -3dB i göstermiş olacak.
Biz bu testi 20Hz ile 12Khz arasında yaparken amplide her hangi bir entegre falan yakmayız değil mi hocam.Daha önce bir LM1875 i patlattığımızı hatırladım da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?