rocco216
Katılımcı Üye
5 eksende bütçemiz 100 bin e kadar çıkabilir ama bu demek değildir ki 100 bin harcayalim. Yapacağım 5 eksenin satış fiyatı 150 bin Euro olacak.
Divizör kullanımını düşünmüyorum. İşlem alanını kısıtladığı görüşündeyim. 39 numaralı mesajdaki makine tam olarak kafamda kurduğum makinedir.
Olmaz yapamazsın diyenlere aldırış etmiyorum. Elbette tecrübe gerek ama bunu oturduğum yersen de kazanamam. Gerekirse çok harcar imal ettiğim fiyata satar kazandığım tecrübe de yanıma kar kalır. Kafaya koyduğum işi hep yaptım. Bu da olacaktır.
Konu ben bu işin mekanik kısmına başlayınca daha da hareketlenecektir. Şimdilik araştırma asamasindayim. Ayrica 2kw frenli servo kullanmayı düşünüyorum eğer fikrim değişmezse.
Sent from my MI MAX using KontrolKalemi Forumu mobile app
Öncelikle 1 saseniz varmı..
Sase varsa üzerinden konuşalım..
Eğer şase yoksa mekanik kısmın maliyeti 100 bin tutar.
Elektronik hariç..
Bir bilgi.. Sadece 5. Eksen simultane kontrol ünitesini 7800 euroya 3veya 4 ay önce almıştık..
Yazdıkların üzerinden gidiyorum..
100Tl ye mal etmek baya iyimser bir rakam..birde üzerine 100bin tlye mal edip 150bin euro satılıyor dersen..
Benim değişimle..
Uyuşturucu satsan böylr para kazanmazsın.. Tüm torbacıların cnc ci olması lazım..[emoji16][emoji16]
Gene diyorum 100 ticari amaç gütmeyen bir porje güzel bir rakam..
2kw servolar iyidir.. Ama bu sekilde gidersen yani 2 kw suaraya bu kw buaraya gibi elinde bir çok parça var ama birleşmemiş bir makina olarak satış sitelerinde yarım kalan projeden kalan parçalarımı satıyorum diyerek ilan açarsın.. Özelliklede belirtirsin.. Hiç birinr Elektrik verikmedi diye..
Yapacağın makinada gerekli güce göre motor alırsan sonuç daha iyi olur..
Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app