a. İnvertör ve Soft starter, birbirinin alternatifi değildir. Soft starter yumuşak yolvermeyi sağlar, İnvertör ise devir kontrollü çalışma gereksinimine yanıt verir.
b. Soft starter seçimindeki en önemli kriter, güçten ziyade motor akımıdır. Uygulamada motor etiketindeki Akım değerinin, soft starter akım değerinden düşük olması gerekir. Yüksek güçlü motorlarda Teorik akım hesabı ile, gerçekteki nominal akım değeri verim faktörü nedeniyle birbirinden farklı olabilmekte. Örneğin motorunuz 200 kW iken, bu motorun nominal akımını karşılayabilecek softstarter, 250 kW olabiliyor.
c. Uygulamanız, Yüksek ataletli bir uygulama ise bir üst gücü seçmeniz gerekecektir. yukarıda anlattığım 200 kW'lık motor akımını, 250 kW lık bir soft starter karşılayabiliyor ise ve uygulamanız yüksek ataletli kalkınmayı gerektiren bir uygulama ise, bir üste, yani 315 kW'a geçmeniz gerekmektedir.
d. En doğrusu, Tüm motor etiket değerlerini ve uygulama türünüzü, Soft starter teklifi alacağınız firmalara bildirmeniz ve Seçimini yapacakları softstarter ile, bu motorun yolalması için garanti almanızdır.
e. Koruma elemanı olarak, Kompakt şalterden ziyade, Siemens "SITOR" serisi (yada eşdeğeri başka marka) NH sigorta kullanmanız faydalı olur. Bu sigortalar Elektronik devre elemanlarını korumak için tasarlanmış, hızlı atan sigortalardır.
f. Uygulamanız Devir kontrolü gerektiriyor ise, İnvertör kullanmanız gerekecektir. Bunun içinde, herhangi bir markanın "HVAC" serisi invertör almanız tavsiye olunur. "HVAC" serisi invertörler, Aynı güçte Standart uygulama invertörlere göre daha düşük maliyetlidir ve aslen Fan ve Pompa uygulamaları için geliştirilmişlerdir.