mengene1666
Üye
Arkadaşlar bu motor etiketine göre kullanmam gereken şalter ve kontaktor değerlerinde yardımcı olursanız çok sevinirim..
Ustam 55kw güçteki motora direk üçgenle yol vermek hangi mantık düşünüyorum çözemedim. Açıklar mısın?bir motorun şebekeye yıldız/üçgen bağlanabilmesi için etiket geriliminin 380v/660v olması gerekli diye biliyorum yanlışım varsa ustalarım düzeltsin
Ustam 55kw güçteki motora direk üçgenle yol vermek hangi mantık düşünüyorum çözemedim. Açıklar mısın?
Tşkler hocam benim düşüncem ve hesaplarimda aynı tşklerSelam. Prensip olarak termik röle, ana kontaktor ve üçgen kontaktor nominal akımın %58 i, yıldız kontaktoru de %33 u oranında secebilirsiniz. Kolay gelsin
Ya ustam boş konuşma biz bilmiyoruz sanki softstarter yada sürücü bağlamayı demekki motor çalışma şartları uygun değil havaya konuşma bilgin varsa yorum yap
kısmen yanlış üçgen bağlantı gerilimi bağlantı yapılacak şebeke gerilimi ile aynı olmalıdır. özel birim ve tesislerde farklı gerilim grubları bazen söz konusu olabilmektedir.bir motorun şebekeye yıldız/üçgen bağlanabilmesi için etiket geriliminin 380v/660v olması gerekli diye biliyorum yanlışım varsa ustalarım düzeltsin