5kva 48v invertor ve 4 adet 550w gunes paneli sistemi

Paneller güneşi ne kadar dik görürse verimi o kadar artar. Yaz ortasında yere düz konsa bile yeterli gücü üretir. Genelde düz değil de güney yöne bakacak şekilde yönlendirilir. Ön kısmına menteşeli sistem yaparsanız güneş ışınlarının eğik geldiği kış aylarında da mümkün en yüksek gücü üretebilirler. Siz hangi dönemlerde ne kadar watt güce ihtiyaç olacağını hesaplayın. Hesaplarken yüzde 30 gibi inverter kayıpları olarak ekleyin.
Ben 2 sene Şebeke elektriği beklediğim dönemde, tüm evi 12 volt sistemle besledim. Dc12v led ampuller kullandım. Kamera kayıt cihazı, kameralar dc12v ile besledim. Modemi de solar kontrol cihazı üzerindeki usb'den besledim. Şebeke elektriği bağlandıktan sonra evi bu sistemden ayırdım ve bu sistemi 12volt bir adaptörle destekledim. Şebeke olmasa da hem birkaç led lamba yanıyor hem kamera sistemi kesintisiz çalışıyor.
60Ah LFP aküm ve 2x195wh panelim var.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Her ikiside uygun olur.
Yüksek akımlar gevşek bağlantıyı affetmiyor.
inverter akü arası kablo kesiti 25 mm olmalı ve yüksük takarak klemens bağlantılarını sıkıca yapmamız gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…