5v 3v düşürme yardım

sorun çözülmedi sorun herhalde adaptorde ölçü aleti ile ölçtüm 3v getirdiğimde 4.5 vol çıkarıyor 4.5 götürdümde 5.5 vol çıkarıyor geri iade ettim şimdiki sorum bendeki 5v usbli tlf adaptörünü nasıl 3v indireceğim hiçbir parazit sorun olmadan tskler
 
lm317.jpg

1 adet lm317 alıp regülasyon problemini halledebilirsin 1 tl civarıdır. Bağlantışı fotoğraftaki gibi R1 değerinin 330 ohm R2 değerini 470 ohm dirençlerle yaptığında 3V luk gerilim elde edersin. LM317 Voltage Calculator - Electric Circuit bu sitede hesaplamayı otamatik olarak farklı değerler için kendinde yapabilirsin.
Vınlama için kondansatör bağlaman şart kondansatörlerin 1. sini lm317 nin giriş tarafına 2. sinide çıkış tarafına bağla bu kondansatörlere paralel 100nF bağlamanıda tavsiye ederim.
Daha iyi bir çözüm switch mode adaptör
http://www.elektronikmarketim.com/ATABA-AT-1312S-3-12V-1000-mA-AC-DC-Adaptor,PR-3469.html değişik uçlarıda var 3-12v ucuzluk pazarlarında dolu dikkat et switch mode adapter yazanı al.
 
Son düzenleme:
hersey için saol ustalarım bunu da deneyecepim umarım sizi sorularımla rahatsız etmemişimdir
 
Dostum anladığım ve bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım. Değerli ustalarım hatam varsa düzeltebilirler.

sorununuz ses aktarımında vınnn şeklinde parazit duymanız.

bunun 2 nedeni var. mesela

1. nedeni trafolu bir adaptör kullandığınızda trafo Şebeke voltajını 220 voltu düşürür. ama frekans hala 50 hz dir.bunu diyotla doğrultur ve kondansatörle filtreleriz ama tam dc voltaj elde edemeyiz. elde ettiğimiz dc voltajda gürültü dediğimiz değer vardır. 50 hz dalgaların oluşturduğu gürültüdür bu. sizin ses aktarım cihazı o kadar hassas ki bu gürültüyü hissediyor.

2. nedeni smps bir adaptör kullandığınızda ( telefon şarj aleti ) daha kötü çünkü smps devreleri dc voltaj elde edip bunu khz seviyelerinde frekansa çevirir. ( kilohertz mertebelerinde ) bu devreler trafolu adaptörlerden daha gürültülüdür. ses devrelerinde acayip vınıltı yapar çok rahatsız eder.

Çözüm ise ya dc filtre yapıp kullanacaksınız yada çok kaliteli ( düşük gürültülü ) bir adaptör kullanacaksınız yada pille kullanacaksınız. Bu üçünden birini uygulayacaksınız. Başka bir sitede düşük gürültülü güç kaynağı ile ilgili bir başlık vardı ama sonuca ulaştılarmı bilmiyorum bir bakarım yada sizde düşük gürültülü dc güç kaynağı araştırabilirsiniz.

kolay gelsin.
 
50 Hz lik frekansın yarattığı gürültü konusunda haklısınız eğer dizayn iyi değilse smps daha kötüdür harmonikleri dahada artırabilir dip gürültüsü duyarız. Fakat gerilimdeki dalgalanmalardan kaynaklanan vınlamalar varsa smps ile daha iyi sonuç alınır. Araç fm transmitteri test amaçlı pc power supply ile çalıştırmıştım sonuç iyiydi.
 
elektronike meraklıyım devreyi yapmaya çalısacağım bide switch adaptorde ayar varmı yoksa otomatikmi 3v veriyor kendisimi ayarlıyor buldum bir tane ama ayarlama düğmesi yok tskler
 
Bunu buldum denedim üzerinde kademeli switch modem adaptor 1000ma yazıyor çıkış voltajları 5.5,2.5,4.0,1.7 dcPG-512-3,5-228x228.jpg12v(max) sonuç:ses bile çıkmıyor üzerinde herhangi bir ayar düğmesi yok anlamadım ne zor işmiş 3v doğru düzgün adaptor bulmak tskler
 
Kardeşim sana linkte bir ürün tavsiye etmiştim http://www.elektronikmarketim.com/modules/catalog/products/pr_01_3469_max.jpg daha büyük resmide bu gerilim kademleri üstünde yazıyor, uçları değişebiliyor fotoğrafta markası modeli yazıyor başka işlerdede kullanabilirsin.Bende resimdeki adaptörden var oto fm transmitteri çalıştırdım uğultu yok.
Cihazın hiç ses gelmemesin nedeni uçların uygun polaritede olmaması olabilir üstteki adaptörde uçların taklış yönünü değiştirerek bunu halletmek mümkün.
 
toplamda iki uç var 2.5 çıkmasını istiyorum nasıl yapacağım uçları değiştirince voltajdamı değişiyor anlamadım gitti davinci şifresi gibi hayırlı aksamlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
921,999
Kullanıcılar
451,139
Son üye
selvioguz

Yeni konular

Geri
Üst