5v trafo..

baggio

Üye
Ben 3 fazlı asm nin hem gerilimini hem de akım gerilim faz farkını picle göstereceğim.. ama 1 faz 220 volt..220/5 lik gerilim trafoları yok..biraz daha büyük trafo kullanayım desem çıkışta 7805 vs kullanayım o da olmaz.. bana sinüs dalga lazım..doğrıutmadan bir şeyler yapmam lazım.. bu konuda fikri olan arkadaşlar belirtirlerse minnettar kalırım..

aslında en pratik çözüm 220/5 trafo sardırmak olur. veya cekeceğiniz akım küçükse dirençlerle gerilim bölücü yapabirsiniz. hatta en güzeli 250k lık bir potansiyometreyle gerilim bölücünüzü yapabilirsiniz.

gerilim bölücüyü düşünmedim değil ama çok güvenli değil..çünkü bu labaratuvarda kullanım amaçlı olacak...

sekonder sargıdan bir kaç tel eksiltilirse 220 de 5 voltu görebilirsiniz.

nasıl yapacağız onu üstad... biraz açıklar mısın..

nasıl yapacağız onu üstad... biraz açıklar mısın..

sekonder sargı trafonun üst katmanındadır. O yüzden sökmek kolay olacaktır. Trafonun sargılar üzerindeki dış izolasyon kağıdını çıkarmanız gerekecektir. çıkardıktan sonra 2 çıkış ucunun biri son spirdir onu çıkıştan ayıracaksınız eğer lehimliyse yada klemense vidalıysa. Sonra 10 spir sökün girişi takın 220 yi bakın voltaja 10 spir sökün girişi takın 220 yi bakın voltaja o şekilde denemeyle yavaş yavaş sökün 5 voltu bulunca klemense olan uzantısınıda hesaba katarak kesip eski yerine lehimleyin yada vidalayın. sonra söktüğünüz kagıdı tekrar üzerine bantlayın. Sekonder telden korkunuz olmasın 220 bağlanıyor bu cihaz diye çarpmaz :) İki sargı arasında doğrudan elektriksel bağ yok manyetiksel bağ var.

anladım üstad.. deneyebilirim ama trafo sardırmak daha mantıklı geliyor..:D

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri