Hayırlı olsun, üşenmemiş bobin sarmışsınız. 1 saat kadar önce mesaj yazdım ama sorun çıktı gönderemedim, neyse şimdi söyleyeyim soru yanıtsız kalmasın, C3 ün 25 V yerine 50 V olması problem olmaz aslında daha iyidir, sizinde gördüğünüz gibi soğutucu kullanmak şart, aslında transistörün datasheetindede hangi durumlarda soğutucuyu kesinlikle kullanmak gerektiği yazar. Bunların dışında evet devreyi çalıştırmanız çok güzel bir başarı fakat dün mc34063 ü inceledim gayet güzel bir entegre ve çok kullanışlı gerilim düşürme veya yükseltme için kullanılabiliyor 3-40 V arasında çalışıyor akım değeride çoğu uygulama için yeterli, sizde bunu rahatlıkla kullanabilirmişsiniz ama sayın Kudretuzuner söyleyene kadar bu entegrenin yaygın kullanımından ve kudretuzuner beyinde belirtmiş olduğu linkdeki gibi istediğiniz değerler için devreyi hazır kuran yardımcı araçların varlığından haberim yoktu, benim eksikliğim, bu yüzden sizi bu devreyi yapmaya sevk ettim, ileride bu tip uygulama yapacak arkadaşlar olursa Kudretuzuner beyin tavsiyesine uymalarını isteyeceğim, sizde aslında bu entegreyi kullanarak bir devre daha yapıp ikisini kıyaslayabilirsiniz, benim yakında entegreyi alıp deneyeceğimden şüpheniz olmasın. Entegrenin fiyatına netten (bluemavi den) baktım 60 kuruş çok uygun bir fiyat 3-4 direnç bobin ve kondansatörle dc-dc yükseltme alçaltma devresi yapılabiliyor ayrıca akım değeri yetersizse harici transistör ilede bu değer yükseltilebiliyor yani çok kullanışlı bir entegre. Diğer sorunuz kullanım süresi şöyle; terik olarak ve çevirici devre kayıp olmadığını düşünerek hesap yaparsak; 2 adet 6 volt 7 ampersaat akünün sahip olduğu enerji > = 2 x 6V x 7 Ah = 84 waat saat , 1 metre şerit ledin harcadığı güç = gerilim x akım ( 12 voltta çalışıyor, her 3 led birbirine seri bağlı , ve 3erli gruplar birbirine paralel bağlı 1 metrede 60 led olsa 20 tane 3erli grup var, 3 erli grupların herbiri 15 miliamperle çalışıyor dersek 15x20=300 miliamper çeker demektir) 1 metre şerit ledin harcadığı güç=12 V x 0.3 A = 3.6 waat olur akümüz 84 waatsaatlik öyleyse kaç saat çalıştırabilir 84 waatsaat / 3.6 waat = 23 saat demektir tabi bu kayıplar olmadan hesaplanan değer %10 kayıp kabul edilebilir bir değer eğer devreniz aküler tam sarzlı ve belirtilen değerlerine uygun yani performansından birşey kaybetmemişse sadece bu ledleri 20 saat kesintisiz çalıştırabilmesi lazım. ( formüller gayet basittir kısaca tekrar yazayım güç= gerilim x akım , enerji = güç x zaman = gerilim x akım x zaman (aküde 7 Ah yani amper hour- amper saat yazar dikkat ) , güç tanım olarak birim zamanda yapılan iş veya iş yapma hızı denebilir, veya birim zamanda harcanan enerjiye güç denir, (birim zamanda üretilen enerjiyede güç denir).