7,5kw motoru için kaç kw kontaktör kullanmam gerekir?

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kontaktör seçiminizi motorunuzun anma akımına göre seçmelisiniz. Çalıştırma şartlarınıza göre anma akımınızı emo.org.tr den motor anma akımlarına bakarak belirleyebilirsiniz. Kolay gelsin.
 
7.5 kw motor 15 amper akım çeker. motorun direkmi çalışacak yıldız üçgen mi yolvereceksin onu yazmamışsın seçim ona göre değişir. açıklayıcı bilgi yazarsan sana yardımcı olabilirim başarılar
 
motoru direk sürücem birde motorun gücünden daha fazla olan bi kontaktör kullansam ne olur?motorum 10 hp kontaktör 30 hp elimde var kullanmak istiyorum !yıldız üçgende nasıl yapmam gerekiyo ? aynı motaoru 10 hp yıldız üçgen çalıştırmak istesem nasıl yol vermem lazım?
 
sayın sedat demir

yıldız için siemens 3tf43, üçgen için siemens 3tf 44 işini görecektir.
 
sy.sedat demir bence yıldız üçgen yapmana hiç gerek yok elindeki kontaktörü taksan da olur benim çalıştığım iş yerinde aynı motorlardan var hepside direk yükte kalkış yapıyor. bügüne kadar bana bir sıkıntı yaratmadı...
 
sn. sedat.
motor gücünün üzerinde kontaktör kullanman teknik olarak sakınca doğurmaz. sadece maddi olarak sıkıntı görürüm. fakat elinde varsa başka biryerede kullanmayacaksan hiç bir problem yok atıl olan malzemeyi değerlendirmiş olursun.
Aynı mororu yıldız üçgen yolvere rek çalıştırmak istersen çncelikle motorun etiket değeri müsait olmalı.motorun üçgen 380 v. ise yıldız üçgen yolverebilirsin.
malzeme seşimine gelince;2 adet 16 amper kontaktör ,1 adet 10 amper kontaktör ve zaman rölesi ve de uygun bir şema ile problemin çözülür.
 
arkadaslar ben site yeni üye oldum ama nasil kullanacagımı bılmıyorum yardımcı olurmusunuz
 
Direkt yol vermede, 7.5 kW, yıldız-üçgende, hat, yıldız, üçgen üçüde 4 kW olabilir.....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…