Yanlış parça vermesinler diye şu parçaların değerlerini yazmanız mümkün mü ? (bir dükkanın kesinlikle uymaz dediği parçaya başka dükkan uyar diyor)
Fotoğrafta yukardan aşağıya:
1- film kondansatör - değeri ?
2-diyot değeri ? (renk kodu tablosuna baktım ama hesaplayamadım)
3-18nF 1000v doğru mu?
4-10nF 2000v doğru mu?
5- ?
6- ?
İşte bu nedenle bir multimetre bulup kesin ölçümler yapabilirseniz arızayı bilinçli çözebiliriz.yoksa tahmini olaarak parçaları değişerek arızayı giderebiliriz ki buda sizin için gereksiz para ve zaman kaybına neden olurBu tv'nin tek tunerli 2. elini 100 TL'ye buldum aslında ama bu tv'yi canlandırmayı çok istiyorum.Uyarılarınız için teşekkür ediyorum bu konuda tüm sorumluluk benimdir.Son olarak bu parçaları bulabilirsem alıp takacağım 3-5 dakika sonra yine bozulursa pes edeceğim.Biraz daha araştırdım, besleme civarındaki diyotlardan veya dirençlerin değer büyütmesinden de bu tür sorun yaşayanlar olmuş.
2.o diyot değil direnç ya da bobin olabilir (telefonumun ekranından pek belli olmuyo nerden söktünüz orda ne yazıyo parça no?) değeri 44 ama
İşte bu nedenle bir multimetre bulup kesin ölçümler yapabilirseniz arızayı bilinçli çözebiliriz.yoksa tahmini olaarak parçaları değişerek arızayı giderebiliriz ki buda sizin için gereksiz para ve zaman kaybına neden olur
ölçü aleti yeterli olur.smps trafosu çıkışında diod kısa devresi varsa yine yapabilir.fakat ben yinede +B kondansatörünü şüpheli görüyorum.ayrıca +B voltajında yüksek düşük olma durumu.
Konu dışı: şu ana kadar yaptığınız masraf nedir (ölçü aleti dahil) yazar mısınız? Dediğim gibi Çorluda ikamet ediyorum gündüz tv tamircisinde takılıyorum fiyat karşılaştırmak adına soruyorum.
Doğrudur 72 ekran cihazda yanlş bilmiyorsam B+ 145 v okuman lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?