72 ekran vestel zeta cik cik

Sn.tubull,pes etmeden azmederek neticede bu olumlu sonucu da alabilmeniz,ayrıca bir geri bildirimle de bizlerle paylaşabilmeniz çok sevindiricidir.Sizin ısrarlı takiple sonuca ulaşmak için tecrübe kazandığınız ve sürekli de paylaştığınız bu bilgiler,ayrıca sn.by lent'in de çok iyi ifade edebildiği gibi,ayni arızayı benzer şekliyle ileride yaşayacak olanlara büyük bir kaynak (Rehber) olacaktır.Bu tür arızalarda alınan sonuçla tamir maliyeti biraz fazla da olabilse bunlar göz ardı edilir,önemli olan alınan sonucun insana verebildiği yaşanmış tecrübe,manevi hazdır,kişisel bir mutluluktur hiç şüphesiz.

Bu tür YG ihtiva eden cihazların tamirinde emniyet amaçlı olarak,sizin de söylediğiniz gibi çok dikkatli ve ön yargılı,gerekli donanımların (Cihazla elektrik varken çalışırken izolasyon trafosunun kullanımı,diğer yalıtkanlık ve izolasyon koşullarının da elden geldiğince sağlanabilmesi,vb.) kullanılması çok büyük önem taşıyor.Tekrar elinize sağlık diyorum,tv'nin görüntüsü de çok iyi ve net görünüyor,devamlı (stabil) kalacağını muhtemelen kuvvetle de bekleyelim.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
eline sağlık.tebrik ederim.
 
Tv' 5 saatten fazladır açık, herhangi bir olumsuzluk yok, görüntüsü, sesi çok güzel (led'leri televizyondan saymazsak:))
Sizlerin sayesinde üstatlar, tekrar tekrar teşekkür ederim.

Şimdi çektiğim bir kaç ekran görüntüsü:
https://i.kontrolkalemi.com/0/u09KVJw.jpg
https://i.kontrolkalemi.com/0/vwKMNGJ.jpg
https://i.kontrolkalemi.com/0/TXF9QNh.jpg

sayın tubull elinize sağlık diyorum çok güzel olmuş...kazanılan tv den çok kazanılan tecrübe ve bilgi inanın paha biçilemez.tabi burada bizlere yapmış olduğunuz geribildirimde çok önemli(biçok kişi olumlu yada olumsuz neticeyi bildirmediğinden ilerideki aynı sorunla karşılaşmış kişilere faydasız olabiliyor) sizi tebrik ediyorum...güle güle kullanın cihazınızı
 
Çok teşekkür ederim semihyazar üstat, gerçekten zorlayıcı bir iş oldu benim için ama çok da keyif aldığımı söylemeliyim.

Son durumda değiştirdiğim parçaların hepsini foto üzerinde gösterdim, hepsi arızalı değildi(eski c110 kond. hala cihazda,çalışıyor) ama işi şansa bırakmak istemedim:

https://i.kontrolkalemi.com/0/EKpqdYx.jpg
https://i.kontrolkalemi.com/0/sHFqLrB.jpg

(ilerde kapasitemetre alırsam ilk olarak bu çıkardığım kondansatörleri ölçeceğim, pakete koydum saklıyorum :)
 
Bazı kapasiteleri ölçümde sağlam görsende çalışırken arızaya sebep olabilir.elektronikçi ölçer ama şüpheleniyorsa değiştirir.:)

ayrıca şu gayretinle benden sana helalinden bir pop +
 
merhaba üstatlar,

8 ay evvel ikinci el bir tv aldım, moralimi bozdu

tv 11ak53-3 şaseye sahip vestel.Bir süredir cihaz soğukken horizontal daralma yapıyordu,bir kaç dakika sonra düzeliyordu iki gün önce de hepten gitti.Stand by ışığı da yanmıyor.Transistör civarından sürekli cik cik ses yapıyor.

dün sesin geldiği bölgedeki transistörü söktüm, şu:
600v
1,2 ohm
6amper
32 watt

xPEdOO4.jpg


bunun yerine diğer özellikler aynı olmak şartıyla 110wattlık transistör taktım. sonuç değişmedi




üyeliğim aktifleşmediginden özelden semihyazar üstada sordum, cevap yazmış sağ olsun:

yatay güç transistörünü kesin değiş.tv kaç ekran bilmediğimden 55 ve yukarı ise transistör beyz ayağındaki booster kondansatörleride değiş (dikdörtgen şeklinde 1600v veya 1200v olur genelde). tht trafosu etrafındaki transistör etrafındaki tüm elektrolitik kondansatörleri değiş.daralmada düzelir.yatay saptırma soketini çıkarınca stand by geliyormu?beslemen düzgün çalışıyormu? yaty transistörün kollektör ayağındaki voltaj durumu ne?bunları bilmeden arızayı gidermek tamamen tahmini ve kör atış yapmak gibi bişi olur bu soruların cevaplarını bilmeden ancak bu kadar yardımcı olabilirim kolay gelsin..
Bir parça yanmış bu parçayı söktüm üzerinde GKL7M yazıyor bu parçanın DATASHETT bulamıyorum yardımcı olabilirmisiniz saygılarımla!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Resmini ekle tabi net olmalı, başka yazı yok mu?
 
d7Pmop.jpg


Bu parçayı almak istiyorum nereden bulabilirim yada muadilini bula bilirmiyim. ilginiz için teşekkür ederim by lent. Saygılarımla !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst