75kw lık motorun neden hep aynı faz sigortası atıyor.

ozellikle motor akimlarini kontrol ediniz sonra motor izalasyonunu olcunuz ayrica sistemde sigorta attigi andaki gerilim degerini kontrol ediniz.bircok arkadas farkli konudan bahsetmiz ama faz gerilimlerinden biri dustugunde sistem diger fazdan daha fazla akim asilmaya baslar .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sigortanızın biraz amperini yüksseltirseniz sorun çözülecektir arada bir atıyor demişsiniz bu arada bir atmasının nedeni belkide üç makinanın aynı anda çalışıoyor olmasıdır olabilir
 
evet haftada 1 veya 2 kere .murat yüğünt ustanın değindiği aynı anda 3makinanın çalışması nı göstermesini anlayamadım.makinalar aynı hattan besleniyor, ama aynı anda çalışmıyor, 55kw 2 motor şöyleki,panoları yanyana butonlara basma zamanını düşünün 75 kwlık 10metere ilride bunlar çalıştıktan sonra gidip onuda açıyoruz en fazla25-30-saniyelik bir ara. acaba 2 adet 55kwlıklar yıldız üçgen çalışmalarını tamamlamadan biz 75 kwlığı açtığımızdangezer 77ustanın dediği faz kaybı gerilim düşümü olayımı oluyor acaba.saygılarımla.
 
Kabloda ısınma varsa fazla akımdan vapar.motor eger sarım yapıldıysa sipirlerin bir kısmı eksik yada fazla sarılmıstır. Faz koruma var mı? Yoksa hemen tak yok 75 kw motoru yakarsın.birde motor kablosu makara gıbı kıvrılık mı.
 
besleme kablosunu özelliklede sigorta attıran fazı ve motor sargılarını kontrol edin.ya sargılarda yada faz toprak arasında kaçak var.
 
kardeş birde üç motoru çalıştırdıktan sonra gerilimi ölçünüz ne kadar düşme oluyor eğer faz dalgalanması coksa gerilim düşümlerinde çekilen akım artacaktır buna dikkat edin derim aynı fazın atması faz üzerinde daha fazla yük olmasında kaynaklanabilir sigortanızın değerini biraz artırırsanın bir şey olmaz ..
 
şu işlem basamaklarını uygulayın
sirortaların tüm bağalantılarını kontrol edin
fazlar arası gerilimi kontrol edin
sistemdeki motorların bağlantılarına dikkat edin sistemdeki kontaktörlerin giriş çıkışlarını kontrol edin
işletme gerilimi motorların anma ve tam yükteki akımlarını ölçün
sistemdeki elemanların sağlamlık kontolünü yapın birde zaman ayarlarına bakın çünkü yıldız üçgen bağlı motorlar şebekeden ilk kalkınma anında yüksek akım çeker bu nedenle yıldızdan üçgene geçme zamanını iyi ayarlayın
kontaktörlerin kontalkarında sorun olabir buda motorun bir ve ya iki fazda kalmasına neden olbilir ve fazla akım çekip sigortayı attırabir
birde bu işlem basamaklarını dikkate alarak sorunu çömeye çalış
 
bağlantılarda gevşeme vardır fakat
gözle belli plmuyordu elle kontroldede pek belli etmez
termik manyetik şalterdede bozulma olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,932
Mesajlar
921,822
Kullanıcılar
451,108
Son üye
oguz0714

Yeni konular

Geri
Üst