800hp DC MOTOR NEDEN DEVREDEN ÇIKAR???

İlk vuruntularda mekanik olduğundan şüphe ediyoduk!motorun yataklarını kontrol etik rotorda bi kayma tespit ettik.rotoru dengeye aldıktan sonra tekrar start verdık vuruntu arttı!sonra ben fırçaları değiştirdim bosta calıstırdık busefer 2saat düzgün çalıştı yıne motordan bi kütleme sesi geldi sesin manyetikmi mekanikmi olduğunu anlayamadım!motorun bakımı için bı fırmadan yardım istedik gelen ekip elınde megerle sargılara voltaj verıp atlama olup olmadıgını kontrol etti.sargılardan birinde voltaj belli bıyere kadar geliyo 500v a sonra atlama yaptı.fırçalara bağlı baraların fiberlerin temizliğini yaptık.kömürlerin baskısını arttırdık motoramuzu calıstırdık 6.gün sorunsuz çalışıyoruz en kısa zamanda bakım yapıcaz insallah bende ilk defa bukadar buyuk dc bir motor sökücem içini merak etmiyo değilim:) iyi çalışmalar.(sıkıntıyı driverde aradık ama bişey göremedik.vuruntu anında driver ın üstündeki 800a sigortalardan biri atıyodu sürekli ama sanırım bu motordan kaynaklanıyodu motoru kısa devremi görüyodu artık bilemicem kesin bişey söylemek yanlış olur)

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,296
Kullanıcılar
453,550
Son üye
cyhn1985

Yeni konular

Geri