80w solar sistem kurulumu

hocam jel aküde çok pahalı bakalım bende sulu akü almayı düşünüyorum otomobil aküsü. tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bende akü konusunda kararsız kaldım. 60 amper jel akü 405 TL civarında. Ama 13.5 kilogram. Ama bendeki 22 amper jel 7 kilogram. Pek güvenemiyorum. Kullanan arkadaşlar lütfen cevap yazsın.
 

ortec aküyü kullanıyorum ama ben bunu asıl kullanacağım akü olarak almadım solar sistem için uygun olduğunu düşünmüyorum çünkü akü üzerinde şarj voltajı max. 6 a yazıyor yani bu demek oluyorki 10 saat güneş görecekki panel aküyü tam doldursun. Benim güneşlenme sürem az ve kısıtlı olduğu için bana daha yüksek amper değerlerinde şarj olabilen akü lazım. Baharda ritar marka 12v 100 amperlik akülerden almayı planlıyorum. Şuan elimdeki aküler ile ilgili bir tutarsızlıkta yaşamaktayım bunla ilgili ayrıca bir konu açıyorum şimdi bilginiz olsun.
Saygılarımla
 
arkadaşlar birçok araştırma yaptım farklı güçlerdeki panellerin paralel bağlanması farklı tiplerdeki akülerin paralel bağlanması konusunda. sonuç olarak bir şablon oluşturdum, oluşturmuş olduğum şablonda sorun olabileceğini düşündüğünüz kısım varsa yorum yapabilir misiniz? yoksa da bu şablon bu işi yapmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olur umarım.
 

Ekli dosyalar

  • solar şarj.png
    24.1 KB · Görüntüleme: 13


Akülerin önündeki diyotlar ne için konuldu?
 

Büyük panel ile küçük panel seri bağlanmaz. gerilimleri eşit ise paralel bağlayıp öyle kulanın.


Mantık doğru ama her diyot güç kaybına neden olur. Diyot içinden 10 amper geçiyorsa 10 vat kayıp var demektir. 2 diyot 20 vat kayıp demektir.
 
Akülerin önündeki diyotlar ne için konuldu?

akülerin önündeki diyotlar akülerin birbirlerini etkilememesi için konuldu, bir aküden diğerine akım akışı olmaması için

Mantık doğru ama her diyot güç kaybına neden olur. Diyot içinden 10 amper geçiyorsa 10 vat kayıp var demektir. 2 diyot 20 vat kayıp demektir.
evet diyotlarda kayıplar meydana geliyor ama etkileşimi önlemek için mecbur diyot kullanmak zorunda kaldım.

Büyük panel ile küçük panel seri bağlanmaz. gerilimleri eşit ise paralel bağlayıp öyle kulanın.
dikkat ederseniz seri bağlı değil paralel bağlı

arkadaşlar bu devreyi dün akşam uygulama şansım oldu, diyotlar tam istediğim gibi çalışıyor fakat regülatöre akülerden enerji akışı olmadığından dolayı regülatörün ekranında akü gerilimi çıkmadı, doğal olarak şarj işlemi olmayacaktır maalesef.
 

Zaten şarj olsada oradaki akım yüksek sana en azından 50 amper diyot lazım olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…