ABB 615 Fider yönetim rölesi arıza kodu

Merhaba, rölede kode 27 hatası aldık ve röle tripteydi baktığımda kod açıklaması dosya hatası diyordu ama tam olarak ne hatası anlayamadım veya çözümünü bulamadım. Bilen veya başına gelen birisi var mı?

Merhaba, rölede kode 27 hatası aldık ve röle tripteydi baktığımda kod açıklaması dosya hatası diyordu ama tam olarak ne hatası anlayamadım veya çözümünü bulamadım. Bilen veya başına gelen birisi var mı?
Merhabalar, bunu sürekli mi yapıyor yani tribe düşmesinin sebebi dosya hatası mıdır? Tam hata kodunu hatırlamıyorum ama dosya ile ilgili hata kodu almıştım ilk kurulum yapıldıktan sonra, fabrika kabul testlerinde problem yoktu fakat sahaya geldiğinde devreye aldığımızda dosya hata kodu ile karşılaştım. Röle ile ilgilenen arkadaş geldi böyle olmasının sebebini sorduğumda pcm600 ile windows11 işletim sisteminde programlama yapıldığında böyle dosya hataları karşıma çıkıyor dedi. Benim kendi bilgisayarım windows10'du. PCM600 ü kurup konfigürasyonu yeniden yazıp yükledi, hata ortadan kalktı.

Merhabalar, bunu sürekli mi yapıyor yani tribe düşmesinin sebebi dosya hatası mıdır? Tam hata kodunu hatırlamıyorum ama dosya ile ilgili hata kodu almıştım ilk kurulum yapıldıktan sonra, fabrika kabul testlerinde problem yoktu fakat sahaya geldiğinde devreye aldığımızda dosya hata kodu ile karşılaştım. Röle ile ilgilenen arkadaş geldi böyle olmasının sebebini sorduğumda pcm600 ile windows11 işletim sisteminde programlama yapıldığında böyle dosya hataları karşıma çıkıyor dedi. Benim kendi bilgisayarım windows10'du. PCM600 ü kurup konfigürasyonu yeniden yazıp yükledi, hata ortadan kalktı.
evet. ABB ile görüştüm. onlarda aynı şeyi söyledi. Teşekkürler.

The problem can be seen when writing a configuration or changing the technical key of a 615 series relay having firmware version 5.1.22 and using PCM600 installed on a pc with Windows 11 operating system.

Start by doing a factory reset of the relay to clear the SCL error.

Then there are different solution alternatives:

1. Update the relay firmware with verson 5.1.23.
The firmware is available for download from Relays online (relay serial number required)

2. Use PCM600 on a Windows10 pc instead of Windows 11

3. Use nonsecure ftp with firmware version 5.1.22.

This means that you need to select FTP as ftp mode in PCM600 (instead of ftps) and in the relay you set secure communication = FALSE

This is done from the HMI menu Configuration / Authentication / Security / Secure Communication
After changing the communication setting in the relay, you must reboot the relay to activate the new setting.

Şey sormak istiyordum birde size 615 pcm600 ile röleye bağlanmaya çalışırken röle kendisini kilitliyor bağlanamıyorum çoğu zaman ABB rölelerinde oluyor hep bu denk geldi mi size hiç? çözümünü biliyor musunuz?

Şey sormak istiyordum birde size 615 pcm600 ile röleye bağlanmaya çalışırken röle kendisini kilitliyor bağlanamıyorum çoğu zaman ABB rölelerinde oluyor hep bu denk geldi mi size hiç? çözümünü biliyor musunuz?
yani o durumu pek bilmiyorum ama arkadaki ethernet girişini kullanırsanız daha sağlıklı oluyor.

Forum istatistikleri

Konular
129,886
Kullanıcılar
452,766
Son üye
yahyacmn16

Yeni konular

Geri