ABB marka inverter manual, sorunlar ve uygulamalar


ustat teşekkürler cevabın için fakat şimdi motorda çalışmıyor yani inverter çalıştırmıyor sanırsam bi parametre hatası var bunun fabrika ayarlarına dönüşü mümkünmü yapmak istediğim şu birtane motorumuz var bu motor damlama sulamaya su basıyor su borusuna bir adet 4-20 ma 0-16 bar basınç sensürö taktım birde panonun dışına açma kapama anahtarı taktım inverterden oynamasınlar diye benim sorduğum inverteri açtıktan sonra ayarladığımız basınca göre çalışması birde bu basıncın hangi parametreden ayarladığımız yukarda dediğim gibi şu anda motora yol vermiyor sanırsam parametreleri çok oynadık onun için fabrika reset varmı diye sordum parametreleri ayrıntılı yazarsan sevinirim şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
slm bana en kısacasından cok acıl abb acs 800 nasıl yol verırıım 2 kademe ve uc kademe yazarsan sevınırım
 
slm arkadaşlar bir sorum olacaktı. yeni abb marka sürücü aldık ve normal proglamdı çalışmasına bir problem yok ama hangi devirde kapandıysa start verince o devirden devam ediyor ben ise kapattığım zmn tekrardan devir arttırmak istiyorum
yardımcı olusanız sevinirim
 
Arkadaşlar merhaba,
Acs550 usb port üzerinden nasıl programlarım. Drivelight programında sadece com girişleri var.
Yardımcı olursanız sevinirim
 
arkadaşlar merhaba,

çok basit olacak fakat motor sürücüleri hakkında bilgim yok. elimde 1 adet Abb Acs 150-01E-07A5-2 cihaz var. bununla laboratuarımızda kurulu olan monofaz hücre tibi aspiratör fan motor hızını manuel olarak değiştirmek istiyorum.

Ürün klavuzunu biraz inceledim, çok ayrıntılı makrolar, uygulamalar var. ben basit bir hız kontrolü yapmak istiyorum. 1 adet start/stop butonu olacak.
1) bu cihaz ile 1 faz motoru kontrol edebilir miyim. ürün manuelinde motor şekillerini hep 3 faz olarak göstermişler.
2) cihaz üzerindeki pot ile hız ayarı yapabilir miyim.
3) hız ayarı için analog girişe pot mu bağlamam gerekiyor. yardımlarınız için teşekkürler.
 
Merhabalar öncelikle motor sürücüsü nasıl çalışır, iç yapısını inceleyiniz. Yani sürücü motoru sürene kadar geçen evrede, kontrol aşamaları nedir, kontrol kartı nerededir, Nerede AC/DC dönüşümü yapılır, tristörler ile bu DC gerilimi motoru sürmek için AC'ye nasıl dönüştürülür. Teorik altyapınızı oturtun bence
Sorularınıza gelince;
1) Evet tek faz motoru kontrol edebilirsiniz.
2)Pot ile hız ayarı yapabilirsiniz. Panelindeki parametreleri değiştirirek hız referansınız nereden alacağını seçebilirsiniz.
3) 2. madde de dediğim gibi isterseniz parametreyi ayarlayıp 4-20mA ile de sürebilirsiniz.
4) Standart makroyu kullanmak sizin işinizi görecektir. Manuel'de Start/Stop, sabit hız'da dön vs gibi işlemlerin hangi makroda hangi Digital inputlar kullanılarak nasıl yapılacağı açıklanmıştır. Standart makroda DI1 sizin için yeterli olacaktır.
 
acs 800_04_0440_3 abb sürücü supply phase hatası veriyor ne yapmam lazım
 
Arkadaşlar benim işyerimde konveyör hatlarında kolileri transfer etmek için kullandığımız motorlara ABB ACS150 marka sürücüler kullandık!Ama 25 adet sürücüden bazı hatalar gözlemledim.1.ABB acs150 sürücülerde parametreler kendi kendine resetleniyor.2 tane sürücüde bu hata oluştu.Parametre değiştirmeye yetkili hiç bir arkadaş parametrelerle oynanamış!2.Ben hiç bir motora motor termostad bağlantısı yapmadığım halde 2 gün önce bir sürücü F0009 yani motor aşırı sıcak hatası verdi vardiyada parametreleri bilen bir arkadaş olmadığı için sürücüyü değiştirip konveyörün tekrar çalışmasını sağlayabildim.Sabah gidince parametresini ayarladım.
Ama bu hatalar daha 15 gün önce sisteme aldığımız 150 mt.konveyör hattında meydana geldi.Bu kadar kısa zamanda bu kadar çok ve sık arızalanması benim ABB sürücülere bakışımı değiştirdi.Bu tür hatalarla karşılaşan başka arkadaşlar varmı?Ve nasıl bir çözüm buldunuz?
 
Sürücüde Schneider ATV312 ve ATV71 diyorum başkada bir şey demiyorum. Yağmur çamur soğuk sıcak şimşek fırtına banamısın demiyor çatır çatır çalışıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…