Abb sürücü keypadsız çalışır mı?

çıraközgür

Usta Üye
Merhaba, eski model abb acs600'ün keypadı arızalandı, yenisini sipariş ettim.
0-10v analog plc ile haberleşerek çalışıyor, yenisi gelene kadar keypad olmadan çalıştırmanın bir yolu var mı

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-11-13 saat 11.29.55_ec1b18fe.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-13 saat 11.29.55_ec1b18fe.webp
    133.4 KB · Görüntüleme: 15
Mevcut durumda keypadi kullanıyor muydunuz? Ya da daha doğrusu keypadi çalışma değerlerini vs. görüntülemek için mi kullanıyordunuz yoksa aç/kapa hız artır/azalt vs. şeklinde işlemleri keypad üzerinden mi yapıyorsunuz?

Buyur kardeşim. Ai'nin cevabı
Evet, büyük ihtimalle çalıştırabilirsiniz.

Bu tuş takımı (CDP 312), sürücünün parametrelerini ayarlamak ve Lokal (LOC) modda manuel kontrol sağlamak için kullanılır.

Sizin sisteminiz zaten 0-10V PLC ile (yani Remote/Uzak modda) haberleşiyorsa, sürücünün çalışması için bu tuş takımına fiziksel olarak ihtiyacı yoktur.

Durumun Detayları​

ABB sürücülerde iki temel kontrol modu vardır:

1. LOKAL (LOC): Kontrol (Start/Stop, hız) sadece keypad üzerinden yapılır.
  2. UZAK (REM): Kontrol (Start/Stop, hız) harici terminallerden (sizin durumunuzda PLC'den gelen 0-10V ve dijital giriş sinyalleri) alınır.

Ne Yapmalısınız?​

Sistemin çalışıp çalışmaması, sürücünün en son hangi modda bırakıldığına bağlıdır:

• En Olası Senaryo (Sürücü REM Modda):Eğer sürücü zaten PLC ile çalışırken (yani REM modda) keypad arızalandıysa, hiçbir sorun yaşamazsınız. Sürücüye enerji verdiğinizde, otomatik olarak REM modda başlayacak ve PLC'den gelen 0-10V hız referansını ve start/stop sinyallerini dinleyecektir. Sistemi normal şekilde çalıştırmayı deneyin.
  • Sorunlu Senaryo (Sürücü LOC Modda):Eğer arıza olmadan hemen önce birisi sürücüyü keypad üzerinden LOC moda alıp manuel test yapıyorduysa, sürücü LOC modda kilitli kalmıştır. Bu durumda, PLC'den gelen sinyalleri kabul etmez. Keypad üzerindeki "LOC/REM" tuşu da çalışmadığı için modu değiştiremezsiniz.
Özetle:

1. Sürücüye ve PLC'ye enerji verin.
  2. PLC üzerinden start komutu ve hız referansı (0-10V) gönderin.
  3. Eğer motor çalışırsa, sürücünüz zaten REM moddadır ve yeni keypad gelene kadar sorunsuz kullanabilirsiniz.
  4. Eğer motor çalışmazsa, sürücü büyük ihtimalle LOC modda kalmıştır ve maalesef modu değiştirmek için yeni keypad'in gelmesini beklemeniz gerekecek.

Mevcut durumda keypadi kullanıyor muydunuz? Ya da daha doğrusu keypadi çalışma değerlerini vs. görüntülemek için mi kullanıyordunuz yoksa aç/kapa hız artır/azalt vs. şeklinde işlemleri keypad üzerinden mi yapıyorsunuz?

Daha önce parametrelerini ayarladığım için normalde kullanmıyorum sadece bazen hataya düşünce reset buttonunu kullanıyordum.

Daha önce parametrelerini ayarladığım için normalde kullanmıyorum sadece bazen hataya düşünce reset buttonunu kullanıyordum.
Yukarıda yapayın verdiği cevap geçerli. Zaten işine yaramıyormuş, bazıları parametreleri ayarladıktan sonra keypadleri takmıyor zaten. Cihaz uzak modda çalışıyor keypad işe yaramıyor. Keypad ilk satın alımda bir maliyet. Atıyorum aynı cihazdan 10 tane var elinde sadece bir adet keypad var lazım olunca onu takıp işlemi gerçekleştirip söküyorlar.

Ben diyorum zaten çok sürmez tüm forum siteleri teker teker fişi çekecekler. Kullanmasını bilene yararlı ama her dediğine itimat eden için çok tehlikeli.
Ben beyaz eşya için bir kaç deneme yaptım. Çok genel yazıyor ve hatalı bilgiler var ve ayrıca benim videolarımı altyazıya çevirerek benden bile alıntılı cevap veriyor...
Zaten yaptığı bu. Yoktan var edemez, var olanı derliyor. Bu da hataya yol açabilir. Biraz bilgisi olan için hataları görmek mümkün ancak bilgisi olmayan bir insan yanılabilir.

Ben beyaz eşya için bir kaç deneme yaptım. Çok genel yazıyor ve hatalı bilgiler var ve ayrıca benim videolarımı altyazıya çevirerek benden bile alıntılı cevap veriyor...
Zaten yaptığı bu. Yoktan var edemez, var olanı derliyor. Bu da hataya yol açabilir. Biraz bilgisi olan için hataları görmek mümkün ancak bilgisi olmayan bir insan yanılabilir.
Aynen. Sağdan soldan derleyip ayıklayabildiğini ayıklayıp önüne getiriyor. Teknik bir işte yapaydan destek almak için yine senin konuya hakim olman gerekiyor yoksa onun her dediği yapılırsa iş yaş.
Ben kağıt kürek işleri için kullanıyorum bana raporu istediğim formatta sunuyor sıfırdan oluşturmak yerine alıp onu düzenliyorum.

Forum istatistikleri

Konular
133,409
Kullanıcılar
459,361
Son üye
by.volkandemir

Çevrimiçi üyeler

Geri