ABD nin ANKA ya karşı stratejisi

zorla satan mı var arkadaş, sen de alma o zaman, daha düne kadar kapısını tırmalıyodun ABD nin bize predetor ve reaper versin diye, vermedi işte. ne zamanki Çinli girdi piyasaya ucuza sağa sola vermeye başladı mereti hemen ABD de ben de satıyorum arkadaş demeye başladı.

Anka devleti söğüşleme projesidir, 10 senedir bitmedi gitti, Ha bre ödenek akıyor. Bak baykar makinaya adam az paraya çok iş yaptı üstüne üstlük bir de füze attı. devlet işi böyle olur zaten bizde, ye baba ye, arkanda da TRT var ha bre propaganda yap ama ortada bişey yok. Şimdi insanlar sorgulamaya başladı bu TAİ denen kara deliği,

Bu arada ABD malı bütün askeri malzeme çok ciddi sınırlamalar ile birlikte gelir. Örnek son alınan 30 f16 mız kıbrıs üzerinde uçurulamaz(müzelik aldık ya ondan)

Anka Blok A İlk uçusunu yaptı

anka_2248.jpg

http://www.ensonhaber.com/ankanin-tespit-ettigi-teroristlere-bombardiman-2016-02-08.html

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, “60 bin feete kadar giden İHA'larla ilgili prototip çalışmamız var. Projemizi bitirirsek İHA'ların yerden gözükmesi ve vurulması imkansız olacak" dedi. Silahlı İHA'lar belirlenen hedefleri 18 kilometre yükseklikten vurabilecek.

BOMBALARI BULACAK
Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen “5. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri"ne katılan Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde uydu teknolojileri, havacılık, görüntü işleme, uzaktan algılama ve haberleşme sistemleri üzerine çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Kuzu, yola döşenen bombaların kablolarını havadan tespit edebilen sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kuzu, “Dronelerle yerin altındaki bombaları belirleme ve el yapımı patlayıcıları görebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Tamamen başarıya ulaşamadık ama çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda bombaların kabloları belirlenebiliyor" dedi.

HAVADA İZİ YOK
Kuzu şunları kaydetti: “İHA'larda yüksek irtifalarla ilgili iç proje açtık. Çok uzun süre havada kalan ancak 30 bin feete kadar giden İHA'lar var. Mesela ANKA bunlardan biri. Bir de uzun süre havada kalarak 55-60 bin feette giden İHA'lar var. Bizim 60 bin feete kadar giden İHA'larla ilgili prototip çalışmamız var. Projemizi bitirirsek İHA'ların yerden gözükmesi ve vurulması imkansız olacak. İHA'nın ses çıkarmaması lazım. Bunun için başka çözümler üretmeye çalışıyoruz."

Kuzucuk uçmuş, yok görülemez vurulamaz filan. herkesi köylü mehmet ağa kadar biliyor sanıyor olmalı. Gözle göremezsen radar la görürsün olmadı termal izi vardır onu görürsün, 65 bin feete çıkan insanlı uçak var, uzayda ilerleyen füzeyi, hatta uyduyu vuran füze var. Şimdi amcam siyasiler gibi konuşuyor ya, hiç yakıştıramıyorum.

Bu arada Tübitak iha filan nedir anlayamadım. Zaten bu alanda 3 adet firma önde gidiyor, bir kaç adette geriden gelen var. Hepsine iş verilebilecek mi? sonuca ulaşmayan projeler milletin cebinden yer, inşallah iyi planlamışlardır, sadece gaz verme işi değildir.

Konu ile alakasız mesajlar silinmiştir.

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri