AC Elektrik neden depolanamaz

canmustafa

Üye
Katılım
30 Nis 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
s.a. sormak istediğim bi konu var neden alternatif akım yani normal bildiğimiz AC depolanmaz bu konu da bi çalışma varmı yoksa imkansız birşeymi yardımcı olursanız sevinirim ...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
valla hocam depolansa di dünyanın enerji ihtiyacı kalmazdı.
mesela : paratönerlerle yakalanan yıldırımlar depolanırdı ve ihtiyaç oldukkça kullanılırdı.
 
yıldırımlar bildiğim kadarı ile voltaj yüksek ama akımı miliamper düzeyinde çok düşük yani ama normal Şebeke akımını uzun süreiçinde muhafaza edecek kondanstör ac akü gibi bi malzeme neden yok veya neden yapılamıyor öğrenmek istediğim bu .
 
hiç bir elektrik enerjisi ac olarak üretilemezde ondan. depolaması ise imkansız. kendi içinde dalgalanmadan dolayı boşalır.
 
barajlarda üretilen ac akım deilmi kondanstör içerisiznde az da olsa muhafaza ediyor daha uzun bi zaman depo etmek mümkün deil mi ?
 
ac olarak depolamak isteme nedenin nedir. dc depola ac ye çevir.
birde depolamak sorun değil fakat depoladığın şey (akü yada kondansatör) kütle/güç olarak avantajlı değil. bir akülü helikopter düşün kaç kilo aküyle ne kadar uçar. aküyle beslenen bir şehir düşün kaç kilo aküyle ne kadar beslenir.
 
can mustafa şu anki bilgi ve teknoloji ac yi depolayacak kadar değil ileride ne olur bilemeyiz tabi ama şuanda olmadığı kesin ac ile dc areasındaki farkı biraz incelersen neden olmadığını görürsün
 
yanlış hatırlıyor olabilirim ama kondansatör diye bir depolayıcı var ac depoluyordu sanırım. bir araştırın isterseniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,926
Mesajlar
921,741
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst