AC motorun d/d yıldız - üçgen olarak değiştirmek

Katılım
24 Ocak 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
41
belki saçma olacak ama bir yıldız üçgen ac motoru belli bir süre yıldız (15 dk) daha sonra üçgen (20 dk) ve bu şekilde sürekli değişse motora herhangi bir zararı olur mu? yani kısacası bu şekilde motora hızkontrol yapmak mümkün olabilirmi ?
 
Hiç denemedim ama,bence olmaz bi zararı.yönetimini yaptığı ekipman için sıkıntı yoksa,neden bi zararı olsun ki.
 
bildigim kadarıyla zararı var.15 dk kısa bır zaman degil.motor ısınıp yanabılır.yanı adı ustunde yuksek guçlu motorlara sebekeye zarar vermesin diye yıldız üçgen yol verilir.ve motora baglı olarak bır yıldızda calışma zamanı vardır ve 15 dk olanını görmedım ben.max 18 sanıye olanını gördum.daha sonra motor üçgende devam ediyor.hız kontrolu yapacaksan soft starter veya invertör kullan.
 
belki saçma olacak ama bir yıldız üçgen ac motoru belli bir süre yıldız (15 dk) daha sonra üçgen (20 dk) ve bu şekilde sürekli değişse motora herhangi bir zararı olur mu? yani kısacası bu şekilde motora hızkontrol yapmak mümkün olabilirmi ?
Diyelimki oldu... Bu şekilde hız kontrolü yapmayı nasıl düşünüyorsunuz...???
 
kesinlikle hız kontorlu olmaz yıldız la üçgen arasında devir farkı yok
 
kullanacak olduğum motor un etiket bilgilerinde yıldızda 740 d/d üçgende 920 d/d olduğu yazıyor bu motorlar chiller in fan motorlar olarak kullanacağım kondaser basıncına göre yıldız yada üçgen çalıştıracağım maliyet açısından çok hesaplı bir uygulama olacak eğer tutarsa yani motorlar herhangi bir zarar görmez ise...
 
sorun çıkmaz gibi.
yıldız da faz lar 220 V iken
üçgen de 380 V çıkıyor devir onun için değişiyor.
 
sevgili arkadaşım bu şekilde motor kısa zaman da kavrula kavrula yanak işlem görmez hale gelir. bu motorun hız kontrolünü kullanım amacına göre hız kontrol cihazıyla yapabilirsin.birde de Y \ Ü de vir farkı olmaz olursada kısa bir süredir 3-5 sn
 
Merhaba,

Bildiğiniz gibi, yıldız/üçgen kumanda motor sargılarına kısa bir süre düşük gerilim vererek, düşük bir akımla yol almasını sağlamaktır. Doğal olarak motor, bu düşük gerlim süresince nominal torkunu veremez ve belirlenen süre sonunda ücgene geçmek gerekir.

Sonuç olarak; tork düştüğünden yıldızda devir kaybı olacaktır, devşr kontrolü yoktur. Böyle bir uygulama yapılması doğru olmayacaktır.

Saygılarımla,


Tekhakko
 
herkese teşekkür ederim pazartesi günü ilk işim bunu denemek olacak sonucu sizlerle de paylaşacağım. saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,047
Mesajlar
932,500
Kullanıcılar
453,017
Son üye
cnturkmenoglu00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst