Acil dc motor sürücüsü lazım

teksasinan

Üye
bitirme projesi olarak ters sarkaç sistemi yapıyorum. matlab/simulinkten aldığım sinyali veri toplama kart yardımıyla sürücü devresine aktarıp 12V 5A lik dc motoru saga sola döndermem gerekiyor. sinyalin durumuna göre sağa sola dönecek.

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hız da önemli. ben H köprüsü düşünüyorum fakat sistemle h köprüsü arasındaki bağlantıyı bulamıyorum. yani bir matlabta hesaplayıp bulduğum bir sinyalim var. duruma göre + ve - oluyor. ben motoru tek çıkışla bu sinyalin + ve - durumuna göre sağa ve sola döndürmek istiyorum. yani bir pwm olayı var ama onu çözemiyorum açıkçası.

hız da önemli. ben H köprüsü düşünüyorum fakat sistemle h köprüsü arasındaki bağlantıyı bulamıyorum. yani bir matlabta hesaplayıp bulduğum bir sinyalim var. duruma göre + ve - oluyor. ben motoru tek çıkışla bu sinyalin + ve - durumuna göre sağa ve sola döndürmek istiyorum. yani bir pwm olayı var ama onu çözemiyorum açıkçası.

Duruma göre + ve - olan sinyal hem yön hem de hız bilgisi mi içeriyor? Yani eğim sensöründen aldığınız açı bilgisine göre matlabda +/- analog çıkış mı elde ediyorsunuz? zira ters sarkaçta hız da önemli, yoksa sadece on-off kontrolle sürekli salınır durur.

Referans sinyalinizi ve ne şekilde kullanacağınızı tam açıklayın ki doğru öneride bulunabilelim, ilk tarifinizden basit on-off kontrol anlaşılıyor.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,692
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri